Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 6. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Välimerellinen broileripata

Maukas pataruoka maistuu viikonloppuna. Samalla, kun ruoka valmistuu uunissa, voi tehdä viikkosiivouksen tai muita askareita. Tämän ohjeen aineslista näyttää pitkältä, mutta ainekset ovat edullisia ja padan valmistaminen uuniin ei kestä kauan. Jyväbroilerin voit halutessasi korvata maustamattomilla broilerin koipi-reisi- ja/tai luullisilla rintapaloilla.




Välimerellinen broileripata

2 pkt (à noin 700 g) jyväbroilerin rintafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen

voita
rypsiöljyä

Lisäksi

1 punasipuli
4 isoa valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 ps (à 200 g) keittojuureksia, pakaste
3 kanaliemikuutiota
2 tl timjamia
mustapippuria myllystä
reilusti vihreitä tai mustia, kivettömiä oliiveja
noin 5 dl vettä
1-2 tlk valkoisia papuja, säilyke
1 rkl oreganoa
(suolaa tai soijakastiketta)

Viimeistelyyn

lehtipersiljaa

Tarjoiluun

keitettyä riisiä

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Mausta rintafileet suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannulla voita ja rypsiöljyä ja ruskista fileet. Siirrä ne uunipataan. Hhalkaise ja kuutioi punasipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne ja keittojuurekset pannulle ja paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja keittojuurekset sulaneet, ja lisää seos pataan. Murenna kanaliemikuutiot pataan. Lisää mausteet, oliivit ja vesi. Nosta pata ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä 1 tunti. Kääntele aineksia kerran kypsennyksen aikana. Kaada pavut siivilään tai lävikköön, huuhdo kylmällä vedellä ja lisää pataan. Lisää oregano ja sekoita aineksia. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta, ja vettä, jos on tarpeen. Jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Hienonna valmiin padan pinnalle runsaasti lehtipersiljaa. Keitä riisiä padan kanssa tarjottavaksi.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti