Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 8. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Välimerellinen meloni-kinkkusalaatti

Pian jo väistyvä hellekausi vei jossain määrin ruokahalun, joten meillä syötiin vasta myöhään iltaisin, jolloin alkoi jo viiletä. Salaatit ovat maistuneet parhaiten. Romaine-salaatti ja yrtit ovat omasta kasvimaasta, mutta Lidlin Espanjan-viikolta löytyi muut ainekset perjantai-illan salaattiimme, edullisesti.



Välimerellinen meloni-kinkkusalaatti

2 annosta

1 ruukku salaaattia, esim Romainea
muutamia eri värisiä pikkutomaatteja
1 dl tuoreita herneitä
muutama kivetön, musta oliivi
1/4 hunaja- tai muuta melonia
1 pkt Serrano-kinkkua
tuoreita salvian- ja mintunlehtiä
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

1 ps Pan tostado con tomate -korppuja
1 rs tuorepestoa

Huuhdo salaatti salaattilingossa, valuta ja linkoa. Revi salaatti lautasille, lisää huuhdotut halkaistut tomaatit, oliivit ja yrtit. Leikkaa meloni halki ja puolita toinen puolikas. Leikkaa se viipaleiksi (12 kpl) ja poista veitsellä kuoret. Kiedo kinkkuviipaleet meloniviipaleiden ympärille. Nosta ne salaattilautasille. Lisää vähän tai suihkuta öljyä ja viinietikkaa salaateille ja ripota tai rouhi vähän suolaa. Rouhi mausteeksi mustapippuria. Tarjoa salaatin kanssa espanjalaisia Pan tostado -korppuja. Sipaise niille tuorepestoa. Juomaksi sopii vesi tai puolikuiva valkoviini.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti