Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 5. 2017 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi 3 kommenttia Ruoka ja juoma

Välimerellinen salaatti

Olen ajatellut keventyä kesää kohti, ja viimeistään nyt on aika ryhtyä tuumasta toimeen. Syön paljon vihanneksia ja ruokaisia salaatteja. En silti unohda myöskään kalaa, kanaa, kalkkunaa tai muutakaan lihaa, mutta lisäkkeenä syön vain runsaasti hyvää vihannessalaattia.

Käytän maitovalmisteita eli juon paljon maitoa ja piimää. Syön myös maustamatonta jogurttia, jota suorastaan rakastan marjojen kera. Otan pakastimesta marjapussin ja sulatan sen puolittain jääkaapissa, sitten makeutan marjoja hiukan hunajalla ja sekoitan jogurttiin.  Raikasta ja terveellistä! Lisäksi nautin hedelmiä välipaloiksi joka päivä.

Koska olen ajatellut mennä kuntosalille zumbaamaan, tarvitsen ennen jumppaa hiilihydraattitankkauksen ja syön 1-2 banaania. Juon paljon vettä ennen kuntoilua, sen aikana ja jälkeen.

Päivän valkenemisen myötä pyrin aloittamaan aamulenkit ennen töiden aloittamista.

Ohessa ihanan raikkaan ja runsaan salaatin ohje. Sitä aion erilaisin muunnelmin syödä ainakin kerran viikossa. Kesällä useamminkin. Kokeile sinäkin!

Välimerellinen salaatti

1 annos

3 viipaletta halloumijuustoa
pieni loraus oliiviöljyä
3 isoa, kypsää tomaattia
muutamia kirsikkatomaatteja
pala kurkkua
1/2 pienestä sipulista
muutamia kivettömiä oliiveja
suolaa ja mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Kastike

1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria

Huuhtele halloumijuusto kylmällä vedellä liian suolan poistamiseksi ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kaada vähän oliiviöljyä pannulle ja lisää 3 viipaletta halloumia ruskistumaan. Kun olet ruskistanut juustopalat molemmin puolin, nosta ne lautaselle odottamaan. Huuhtele vihannekset. Lohko tomaatit, kuutioi kurkku ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kokoa salaatti keoksi isolle lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistetut halloumiviipaleet ja basilikanlehtiä. Sekoita kastike ja kaada salaatille. Nautiskele lounaaksi tai päivälliseksi.


Aiheet: , , , , ,

3 kommenttia

  1. Aivan ihana salaatti!

    Aivan ihana salaatti! Pitää kokeilla heti. Halloumiahan on myös vähärasvaisena versiona saatavilla (muistaakseni 17 %), onkohan se yhtä hyvää?

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Liisa

    1. 3. 2010 9.22

    • Hei Liisa, Halloumi

      Hei Liisa,

      Halloumi itsessään ei maistu juuri miltään (kuten ei mozzarellakaan), mutta hyvin maustetussa salaatissa se kevytkin varmasti menettelee oikein hyvin.

      Ystävällisin terveisin,

      Mervi

      Vastaa kommenttiin

      Kirjoittanut

      Mervi Melasniemi

      1. 3. 2010 13.18

  2. Tosi herkullinen kuva,

    Tosi herkullinen kuva, kivoja vinkkejä salaatteihin. Olis tosi kiva jos kevään päälle tulisi enemmän kevyitä ruoka-ohjeita, salaatteja ym vinkkeinä tänne :)

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    tinttinen

    9. 3. 2010 20.06

Kirjoita kommentti