Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 7. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Varhaiskaalikeitto raejuuston ja peston kera

Yksinkertaiset, edulliset ruoat ovat mielestäni parasta arkipäivän kotiruokaa. Mausta ei kuitenkaan saa tinkiä. Uuden sadon kaali on pehmeää ja makeaa ja kypsyy nopeasti. Siitä on helppo valmistaa hyvää keittoa. Yrttimausteet ja perinteiset kaalikeiton mausteet laakerilehti ja maustepippuri ovat aina paikallaan kaalikeiton maustajina. Raejuustosta keitto saa proteiinilisän ja ihana tuorepesto viimeistelee tämän keiton maun.



Varhaiskaalikeitto raejuuston ja peston kera

6 dl vettä
1 varhaiskaali
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 isohkoa porkkanaa
pala lanttua
1 tetra (500 g) paseerattua tomaattia
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
3 laakerinlehteä
1 tl maustepippureita
1-2 tl timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
noin 1 rkl oreganoa tai meiramia

Tarjoiluun

raejuustoa
tuorepestoa (Lidl)

Pane vesi kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Poista kaalista pari ulointa lehteä. Suikaloi kaali ja lisää kattilaan. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, lisää kattilaan. Leikkaa porkkanat ja lantunpala pieniksi kuutioiksi, lisää kattilaan. Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja tölkin huuhdelientä. Lisää paloitellut liemikuutiot, laakerinlehdet, pippurit ja timjami. Tarkista liemen määrä ja lisää vähän vettä, jos haluat (keitto saa olla kyllä sakeaa). Keitä alhaisella lämmöllä noin 30 minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Rouhi mausteeksi mustapippuria ja lisää oreganoa tai meiramia. Anna keiton hautua hetki. Tarjoa keiton kanssa raejuustoa ja tuorepestoa.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti