Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 1. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Värikäs broileripannu

Broilerin fileesuikaleesta valmistat nopeasti maukkaan ja edullisen arkiruoan. Tarjoa broileripannun kanssa keitettyä tummaa riisiä ja raikasta salaattia.















Värikäs broileripannu

1 pkt (450 g) broilerifileesuikaleita, maustamattomia
rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 kanafondirasia tai -liemikuutio
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 rkl makeaa chilikastiketta tai
chili-valkosipulikastiketta
1-2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1 tlk herkkusieniä
1/2-1 punainen paprika
persiljaa hienonnettuna

Ruskista fileesuikaleet kevyesti. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat vähän pehmentyneet. Sekoita lihan joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi. Kuumenna ja lisää fondi tai liemikuutio sekä kookosmaito. Mausta kastike samalla maistellen, että saat siihen itsellesi sopivan maun. Valuta herkkusienet ja lisää pannulle. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon lopuksi paloiteltu paprika ja hienonnettua persiljaa. Tarjoa keitetyn tumman riisin ja salaatin kanssa.

Pssst! Ellet pidä kookosmaidosta, lisää vähän enemmän vettä (noin 2 dl) ja 1 prk ruokakermaa. Kermankin voit halutessasi korvata tomaattimurskalla.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti