Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 11. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Elina Innanen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Vegaanin joulukirja

Elina Innasen neljäs kirja sisältää hyväntuntuiset ruokaohjeet vegaanin jouluun. Mukana on myös kivoja ohjeita ruokajoululahjoihin. Kirjan ihastuttavat valokuvat ovat nekin kirjoittajan. Elina Innanen on tullut tutuksi paitsi kirjoistaan, myös ennen muuta pidetystä Chocochili-ruokablogistaan.

Koska vegaanin ruokavaliossa ei käytetä lainkaan elänperäisiä tuotteita, kirjan alussa kerrotaan ruokiin käytettävistä raaka-aineista. Joulun ruoanvalmistukseen tarvitaan suunnitelmallisuutta, joten Elina Innanen on laatinut kirjaan hyvin tarpeellisen muistilistan.Ohjeet alkavat alkuruoista ja jatkuvat pääruoilla. Joululaatikoihin, muihin lämpimiin ruokiin ja lisukkeisiin löytyvät myös herkulliset ohjeet. Juustotarjoilu koostetaan tietysti vegaanisista juustoista. Vegaani saa nauttia makeisista ja makeista leivonnaisista sekä hilloista kuten muutkin. On hyvä, että kirjassa on muutama ohje lisäksi välipäivien aterioille, että laatikoiden jämät ja loputkin kasvikset tulee käytettyä.

Ei-vegaania kiinnostaa tietysti, millä perinteinen kinkku korvataan. Kirjasta löytyykin herkullisen näköinen seitankinkku, johon tulee gluteeni- ja kikhernejauhoja sekä mausteita. Seos muotoillaan kiinteäksi paistiksi ja kypsytetään maukkaassa paistoliemessä. Kuvassa seitankinkku saa veden kielelle.

Cookie Butter – ohje menee meillä kokeiluun, samoin kookoskermalikööri.

Kirjan tiedot

Vegaanin joulukirja
Elina Innanen
Kustantaja Readme.fi
Sivuja 190
Hinta 38,00 €
Kovakantinen, sidottu tai koteloitu
ISBN 9789523216952


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti