Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 6. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Vesimelonisalaatti

Mehukkaasta, terveellisestä vesimelonista valmistat kesäisen salaatin monenlaisille ruoille. Feta-juusto ja marinoitu sipuli käyvät hienosti melonin makeuden kanssa yhteen.

Vesimelonisalaatti

4 annosta

1/4 keskikokoisesta vesimelonista
1 pieni punasipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 korkillinen valkoviinietikkaa
1 tl kotimaista juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
noin 50 g Feta-juustoa
basilikanlehtiä

Irrota hedelmäliha terävällä veitsellä vesimelonista ja leikkaa kolmioiksi. Asettele palat tarjoiluvadille. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli ja pane viipaleet pienen kulhoon. Lisää kulhoon öljy, etikka, hunaja ja mausteet. Anna sipulin marinoitua muutama minuutti. Murentele Feta salaatille ja lisää sipuli, lusikoi marinadi kastikkeeksi salaatille. Viimeistele salaatti basilikanlehdillä. Tarjoa salaatti ruokien lisäkkeenä.

Pssst!
Annos vesimelonia sisältää lykopeenia jopa enemmän kuin tomaatti. Lykopeeni on tehokas antioksidantti, joka torjuu hapettumisen elimistölle aiheuttamia vahinkoja. Joidenkin tutkimusten mukaan lykopeeni näyttäisi myös suojaavan sydän- ja verisuonisairauksilta sekä monilta syöviltä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti