Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 9. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Viikonloppuherkku – portviini-suklaakakku

Syksyllä kaipaa välillä lohtuherkkua ja sellainen, jos mikä, on portviini-suklaakakku.









Portviini-suklaakakku

200 g kuivattuja, pehmeitä viikunoita
1 dl Graham’s LBV portviiniä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
3 munaa

Kostutus

noin 1 dl portviiniä

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
100 g voita

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka.
Pane viikunat kattilaan, lisää portviini ja anna kiehua, kunnes viikunat ovat pehmenneet. Soseuta viikunat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä rouhitut pähkinät keskenään. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota munat erikseen. Sekoita nuolijalla jauhoseos ja munavaahto voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt viikunasose. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Paista 40-45 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.
Jäähdytä kakku ja irrota se vuoasta. Pane kakku tarjoiluvadille. Kostuta kakku päältäpäin portviinillä, käytä pullasivellintä. Valmista kuorrutus. Pane voi pieneen kattilaan sulamaan ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele lusikalla, kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä jonkin verran ja levitä se sitten lusikalla kakulle. Pane kakun päälle kakkukupu ja anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.
Voit tarjoilla kakun kanssa kermavaahtoa, jos haluat.

Ohje Jaana Virkki.

Portviini-suklaakakku-pala41


Aiheet: , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti