Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 11. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Viiniopas 2019

Viinien tuntija, toimittaja Pekka Suorsa arvioi Viiniopas 2019 -kirjassaan (Readmi.fi) kaikki Alkon viinit – yli 1500 uutta arviota. Taskuun mahtuva viiniopas on mainio apu useimmille kuluttajille, jotka Alkon laajan viinitarjonnan pöllämystyttäminä kaipaavat opastusta viinien valintaan.

Pekka Suorsa tunnetaan ennen muuta vuosittain ilmestyvistä viinioppaistaan ja Ilta-sanomien lauantaisesta viinisivustaan. Hän on kirjoittanut viinistä eri medioille jo vuodesta 1988, joten häneltä ei asiantuntemusta puutu. Viinioppaassaan Suorsa kertoo, mitkä viinit Alkon myymälässä ovat hintansa arvoisia. Hinta-laatusuhde kiinnostaa aina kuluttajia. Oppaassa viinien arviointiin käytetään 100 pisteen asteikkoa.

Viinioppaassa on nyt yli 1500 uutta arviota

Miksi tarvitaan joka vuosi uutta viiniopasta? Muun muassa vuosikertavaihtelujen takia – saman viinin ominaisuudet vaihtelevat sadosta satoon, mihin muun muassa ilmasto-olosuhteilla on suuri merkitys. Jos pidit erityisen paljon jostakin viinistä viime vuonna, tänä vuonna saatat pettyä, siksi on hyvä tarkista jo etukäteen viinioppaasta, mitä viinistä kerrotaan. Lisäksi Alkomme suurenmoinen valikoima vaihtelee, uusia viinejä tuodaan jatkuvasti valikoimaan eri puolilta maailmaa. Trendeilläkin on Alkon valikoimiin oma merkityksensä. Sitä paitsi Alkolla on nettikaupan tilausvalikoimassaan viinejä, joita kuluttaja voi tilata lähimpään myymälään. Suorsa kertoo oppaassaan arvionsa näistäkin viineistä.

On hauska itsekin maistella erilaisia viinejä, siinä oppii ainakin sen, minkä tyyppisistä viineistä pitää, mutta jos haluaa syventää tietämystään viineistä, viinioppaasta saa osviittaa siihen, mikä viini on kulloinkin parhaimmillaan ja, minkä ruoan kanssa viiniä tulee nauttia, jotta makuelämys olisi nautinnollisin.

Kirjan tiedot

Viiniopas 2019
Pekka Suorsa
Kustantaja Readme.fi
Julkaistu 9/2018
Sivuja 500
Hinta 28,00 €
ISBN 9789523216846
Kovakantinen, sidottu tai koteloitu


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti