Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 11. 2017 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Vilukissan kanakeitto

Kanakeitto on mainio kylmän vuodenajan ruoka, kuten tietysti muutkin keitot. Se on myös hyvää, lämmittävää ja sopivan kevyttä syötävää silloin, jos satut olemaan flunssan kourissa.








Kanakeitto

1 grillibroileri tai keitetty kana
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rasia ruskeita herkkusieniä
rypsiöljyä
1/4 lohko keskikokoisesta keräkaalista
1/2-1 suippopaprika
2 kanaliemikuutiota
pala inkivääriä, tuoretta tai kuivattua
1/2 rkl fenkolinsiemeniä
3 laakerinlehteä
chiliä tai chilikastiketta maun mukaan
suolaa
1 pussi (300 g) pakastevihanneksia (esim. Pirkka Kukkavihannekset)

Viimeistelyyn

1 rkl hunajaa
1-2 rkl sitruunan mehua
ruohosipulia tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Irrota broilerista tai kanasta nahka ja luut (säästä ne liemen keittoa varten, jos haluat). Revi ja/tai suikaloi liha. Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet ja suikaloi ne. Huuhtele ja viipaloi herkkusienet. Kuumenna öljyä pannulla ja paista sipuli ja herkkusienet kevyesti. Mittaa isohkoon kattilaan noin 1 litra vettä ja pane se kuumenemaan. Leikkaa kaalilohko ohuiksi suikaleiksi, pese ja suikaloi paprika. Pane ne kiehuvaan veteen, samoin kanapalat. Lisää kanaliemikuutiot ja mausteet, mutta lisää suolaa vasta lopuksi, jos sitä mielestäsi tarvitaan. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää jäiset pakastevihannekset ja anna keiton kiehua vielä muutama minuutti, älä kypsennä vihanneksia liikaa (3-4 min). Tarkista maku viimeistään nyt ja lisää suolaa, jos on tarpeen. Viimeistele keitto lopuksi hunajalla, sitruunamehulla ja ruohosipuli- tai lehtipersiljasilpulla.

Pssst! Jos haluat keittää perkaamistasi broilerinnahoista ja -luista maukkaan liemen, kannattaa säästää parin tai useamman broilerin luut pakastimeen. Niistä voit muhittaa liedellä herkullisen liemen juuresten ja mausteiden kera.

Kanaliemi

Kanaliemi

kahden tai useamman grilli- tai uunibroilerin nahat ja luut
sipuli
lantunpala
juurisellerinpala
1-2 porkkanaa
3 laakerinlehteä
1 tl mustapippureita
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl jeeransiemeniä
inkivääriä maun mukaan
nippu tuoretta ruukkutimjamia
vettä

Pane ainekset isoon kattilaan ja kaada vettä päälle niin paljon, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 2 tuntia. Siivilöi liemi ja käytä keittoon tai pakasta sopivina annoksina keitto- tai kastikepohjiksi.


Aiheet: , , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti