Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 2. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Yrttitarha-kirja vie mennessään

Juuri ilmestyneestä Satu Hovin Yrttitarha-kirjasta (readme.fi) on paljon hyötyä ja iloa villiyrttien keruusta ja mausteyrttien kasvatuksesta kiinnostuneelle. Hän kertoo kasveista tarkoin kuvauksin ja kuvin sekä antaa neuvoja yrttien kasvattamiseen, keräämiseen, säilömiseen ja käyttöön.

Kirjassa on runsaasti reseptejä kuten ehdottomasti kokeiltavat tuoksumatarasiirappi, orvokkihunaja, samettikukkakerma ja monia, monia muita. Mukaan on päässyt joitakin juureksia, kuten palsternakka sekä pipar- ja punajuuri, joista voi käyttää juurten ohella lehdet. Mukana on myös mainioita vinkkejä yrttien ja kasvien käyttöön muutenkin kuin ruoanlaittoon, esimerkiksi pestyjen hiusten pellavansiemenvesihuuhtelu vahvistaa ja ravitsee hiuksia. Sitä pitää kokeilla, eikö vain. Kirjassa on hyvät hakemistot, jotka helpottavat tietyn yrtin löytämistä reippaasti yli 400-sivuisesta opuksesta.

Satu Hovin kirja on hienosti toteutettu ja nostan hattua myös hänen suururakalleen, kirjan tekeminen on varmasti vaatinut paljon työtä.

Kustantaja kertoo:

Yrttitarha-kirja vie sinut aurinkoisiin yrttitarhoihin ja esittelee syötäviä ja terveysvaikutteisia yrttejä.
Kirja kertoo yrttien keräämisestä, niiden säilönnästä ja käyttötavoista sekä esittelee 101 syötävää yrttiä. Kirjan avulla opit käyttämään yrttejä siten, että löydät niistä parhaan maun keittiössä ja boostia terveyteen.
Satu Hovin keskiajan yrttitarhaa on esitelty lehdissä ja TV:n puutarhaohjelmissa. Hän on opettanut yrttien käyttöä useiden vuosien ajan yrttikursseilla sekä kirjojen, lehtijuttujen ja luentojen avulla.

Kirjan tiedot

Satu Hovi
Yrttitarha
Sivuja 447
Hinta 26,90 € Adlibris
Tuotemuoto Kovakantinen, sidottu tai koteloitu
Väri Nelivärinen
ISBN 9789523215771
Kustantaja Readme.fi
Julkaistu 02.2018


Aiheet: , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti