Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 4. 2017 Teksti Päätoimittajat, kuvat Satu Kemppainen 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Pääsiäisherkkuja

Pääsiäisen lähestyessä on hauska suunnitella juhla-ajan ruokia. Me Umamissa teimme erilaisia pääsiäiseen sopivia ruokaehdotuksia, joista sinun on helppo valita jotain pääsiäispöytääsi.

Julkaisemme seuraavat pääsiäisohjeemme ensi torstaina ja pääsiäisviikon tiistaina.

Pääsiäisenä herkutellaan myös Mignon-munilla ja muilla pääsiäisnameilla.  Mignon-muna sopii hyvin pääsiäisaterian jälkiruoaksikin. Asettele Mignon-munia vaikka pieneen koriin ja koristele tipuilla sekä höyhenillä.

Raviolisalaatti

4 annosta

1 rs (250 g) tuoreravioleja, pinaatti-juustotäytteellä
1/2-1 rs kirsikkatomaatteja
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 rs /250 g) mozzarellapallosia
1 pak (100 g) parmankinkkua

Kastike
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
noin 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna kattilassa runsaasti vettä (noin 2 l) ja mausta se esim. merisuolalla (2 rkl). Kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä ja lisää raviolit hiljalleen kiehuvaan veteen, etteivät ne mene rikki. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta raviolit ja lisää niille hiukan öljyä, etteivät ne tartu toisiinsa. Levitä raviolit laakealle salaattivadille. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne sekä herneet ravioleille. Valuta mozzarellarasiasta vesi ja lisää palloset salaattiin. Muotoile parmankinkkuviipaleista ruusukkeita ja lisää salaattiin. Mittaa kastikkeen ainekset esim. kannellliseen purkkiin ja ravistele purkkia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kaada kastike salaatille. Salaatti sopii mainiosti vaikka aterian alkusalaatiksi tai lounassalaatiksi.

Lohi-sahramikastike pastalle

1 rs (250 g) tuorepastaa
200 g lohifileetä
1/2 tuore kurkku
3 dl kalalientä (fondista)
1/2 annospussilista sahramia
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tilliä
parmesaanijuustoa raastettuna

Leikkaa lohi kuutioiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kuutioiksi. Kiehauta kalaliemi, lisää sahrami ja kerma. Keitä kunnes kastike hieman sakenee. Lisää joukkoon lohi- ja kurkkukuutiot. Keitä vielä 5 minuuttia. Kiehauta pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja kääntele kastike joukkoon. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Rahka-rusinapiirakka

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
4-4 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl rusinoita
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori ja mehu

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina pyöreään piirasvuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä taikinalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 30–40 minuuttia.

Lisää ohjeita osoitteissa

www.dansukker.com

www.fazermakeiset.fi/fi/Suklainenkeittio/Koti.aspx?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=suklainenkeittio


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommenttia

Kirjoita kommentti