Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 10. 2017 Teksti Sirkka Hirvonen, kuvat Sirkka Hirvonen ja Elina Torres Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Herkutellaan yhdessä vatiannoksilla

Helsingin keskustan GLO-hotellin alakertaan Kluuvikadulle on avattu aivan uudenlainen ravintola The TRAY – Chill & Share. Se kutsuu asiakkaat nauttimaan yhdessä runsaista vatiannoksista, jotka muuntuvat ruokailijoiden määrän mukaan. Toki yksinsyöjillekin on tarjolla houkuttelevia annoksia, joiden hinta ei päätä huimaa.

Top Chef -ohjelmasta tuttu Joseph Youssef pääsi toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa, kun hänet otettiin mukaan suunnittelemaan ja luotsaamaan uutta The TRAY -ravintolaa.
Kuva Joseph Youssef kantaa Tomahawkia tarjolle. Annos on tarkoitettu neljälle, mutta toki sen voi kahdestaankin tai jopa yksin syödä.

– Haluan tarjota asiakkaille herkkuja samaan tapaan kuin kotona. Yhteiseltä vadilta jokainen voi poimia lautaselleen haluamiaan aineksia, Yuossef korostaa. Hän pyrkii luomaan asiakkaille elämyksiä rohkeilla makuyhdistelmillä sekä tuoreilla ja värikkäillä raaka-aineilla. Ajatuksena on yhdistää cross kitchenin ja street foodin parhaat puolet.


Värikäs ja maistuva lampaanpotkavati.

Myös baarin puolella noudatetaan samaa filosofiaa, sillä listalta löytyy niin jaettavia juomia kuin napostelulautoja.
Alkupalojen suosikiksi ovat nousseet ravintolan keittiömestari Kaung Myap ”Mike” Htwen maankuulut ja suussa sulavat ribsit. Niillä ihmiset ovat herkutelleet jo Yumessa, jonka entinen keittiömestari Mike on.


Herkullinen vegevati.

The TRAYn vativalikoima on kattava – kasvissyöjiä unohtamatta. Ravintolan ylpeys on hiiligrilli, jonka ansiosta niin liha- kuin kasvisruoatkin maistuvat, tuoksuvat ja näyttävät rouhean herkullisilta.


Avokadoburger on kasvissyöjän unelma.

Todellisille lihansyöjille ravintola tarjoaa uskomattoman kokoisen hiilillä grillatun Tomahawk-pihvin tai kokonaisena grillatun broilerin lisäkkeineen.

The TRAY palvelee myös sunnuntaisin, jolloin moni muu ravintola on kiinni. Ruokaa saa viikonloppuna puoleen yöhön asti, arkena keittiö sulkeutuu puoli yhdeltätoista.

Teksti Sirkka Hirvonen
Kuvat Sirkka Hirvonen ja Elina Torres

Sirkka Hirvonen on koulutukseltaan kotitalousopettaja, joka aloitti uransa toimimalla Keskon koekeittiössä ja elintarvikeryhmän markkinoinnissa yli 10 vuotta. Sen jälkeen hän jatkoi freelancer-ruokatoimittajana Suomen suurimmassa aikakauslehdessä Seurassa ja myöhemmin myös Vivassa. Hän on avustanut monia muitakin lehtiä ja kääntänyt ja/tai kirjoittanut yli sata keittokirjaa. Näiden joukossa on useita painonhallintaan keskittyviä kirjoja, kuten yhdessä Patrik Borgin kanssa kirjoitettu Syö hyvin ja laihdu -teos sekä kymmeniä Painonvartijoille kirjoitettuja kirjoja. Sirkan sydäntä lähellä ovat terveyttä edistävät elämäntavat ja ruokailutottumukset sekä maukas ja monipuolinen, mieluiten Suomen luonnon upeista antimista valmistettu ruoka. Kuva: Seppo Saarentola


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti