Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 8. 2019 Teksti Sirkka Hirvonen, kuvat /Sirkka Hirvonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mainio italialainen munakoisopaistos

Italialainen munakoisopaistos (melanzane alla parmigiana) on yksi Italian suosituimmista kasvisruoista. Juuston määrää säätelemällä voit vaikuttaa siihen, miten tukeva ruoasta tulee. Joidenkin mielestä juustoa pitää olla paljon, mutta vähemmälläkin ruoasta saa muhevan maukasta.

Myös munakoison käsittely vaikuttaa siihen, miten raskas ruoasta tulee. Joissakin ohjeissa munakoisoviipaleet leivitetään, ja osassa ohjeista viipaleet paistetaan runsaassa öljyssä. Huokoiset viipaleet imevät itseensä tosi paljon rasvaa. Jos sitä haluaa välttää, viipaleiden pintaan voi sipaista kevyesti öljyä ja paistaa viipaleet parilapannussa tai pinnoitetussa paistinpannussa. Ruoasta tulee helposti melko kostea, mutta tomaattikastikkeesta voi keittää enimmän nesteen kokoon.

Munakoisopaistos

2 munakoisoa
suolaa
öljyä munakoisoviipaleiden paistamiseen

Kastike

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 tl kuivattua oreganoa tai 1-2 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

70-150 g vasta raastettua parmesaania tai Grana Padanoa
2-4 mozzarellapalloa viipaleina
hienonnettua tuoretta basilikaa

Leikkaa munakoisot viipaleiksi ja ripottele niille suolaa. Anna seistä noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja tomaattimurska. Keitä kastiketta noin 10 minuuttia tai enemmän, jos haluat siitä sakeamman. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Jatka keittämistä vielä muutama minuutti. Kuivaa munakoisoviipaleet ja kuumenna ne öljyssä paistinpannussa tai sipaise öljyä vain kevyesti viipaleiden pintaan ennen paistamista. Paista viipaleita muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Pane uunivuokaan kerroksittain kastiketta, munakoisoviipaleita, mozzarellaviipaleita, parmesaaniraastetta ja hienonnettua basilikaa. Jätä päällimmäiseksi kastiketta ja parmesaaniraastetta. Kypsennä paistosta 200 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

fullsizerender-2


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti