Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 3. 2018 Teksti Sirkka Hirvonen, kuvat /Sirkka Hirvonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Munakasrulla pääsiäispöytään

Lohi-munakasrulla on mainio alkuruoka pääsiäispyhien lammasaterialle. Se on myös herkullinen tarjottava lounaaksi tai iltapalaksi hyvän leivän kera. Rullan täytteeksi voit käyttää pelkästään yhtä lohilaatua eli lämmin- tai kylmäsavulohta tai graavilohta, tai puoliksi kahta eri lohilaatua, kuten oheisessa ohjeessa.









Lohi-munakasrulla

10-12 annosta

Munakaspohja

5 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
öljyä

Täyte

250 g graavi- tai kylmäsavulohta
250 g lämminsavulohta
1 pieni nippu tilliä
1 pieni nippu ruohosipulia
400 g katkaraputuorejuustoa
1 tl sitruunapippuria

Tarjoiluun

salaatinlehtiä
herneenversoja
1–2 avokadoa
sitruunamehua
graavi- tai kylmäsavulohiruusukkeita

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi. Lisää maito ja suola. Ripottele jauhot joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Levitä leivinpaperi uunipannuun ja voitele se öljyllä. Kaada munakaspohjan ainekset öljytyn leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia. Kumoa kypsä pohja toisen leivinpaperin päälle, anna jäähtyä ja irrota paistopaperi.
Hienonna kylmäsavu- tai graavilohi. Poista lämminsavulohesta kaikki ruodot ja hienonna lohi. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet katkaraputuorejuuston joukkoon. Mausta täyte sitruunapippurilla.
Levitä täyte jäähtyneen munakaspohjan päälle ja kääri levy leivinpaperin avulla rullalle. Anna olla jonkin aikaa jääkaapissa.
Avaa paketti ja nosta munakasrulla tarjolle. Levitä vadille salaatinlehtiä ja herneenversoja. Halkaise pari avokadoa, poista niistä kivi ja kuoret ja lohko avokadonpuolikkaat. Valuta niille sitruunamehua ja nosta munakasrullan viereen salaattipedille. Koristele lopuksi vati sekä munakasrulla graavilohi- tai kylmäsavulohiruusukkeilla.

Sirkka Hirvonen on koulutukseltaan kotitalousopettaja, joka aloitti uransa toimimalla Keskon koekeittiössä ja elintarvikeryhmän markkinoinnissa yli 10 vuotta. Sen jälkeen hän jatkoi freelancer-ruokatoimittajana Suomen suurimmassa aikakauslehdessä Seurassa ja myöhemmin myös Vivassa. Hän on avustanut monia muitakin lehtiä ja kääntänyt ja/tai kirjoittanut yli sata keittokirjaa. Näiden joukossa on useita painonhallintaan keskittyviä kirjoja, kuten yhdessä Patrik Borgin kanssa kirjoitettu Syö hyvin ja laihdu -teos sekä kymmeniä Painonvartijoille kirjoitettuja kirjoja. Sirkan sydäntä lähellä ovat terveyttä edistävät elämäntavat ja ruokailutottumukset sekä maukas ja monipuolinen, mieluiten Suomen luonnon upeista antimista valmistettu ruoka. Kuva Seppo Saarentola


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti