Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 8. 2018 Teksti Sirkka Hirvonen, kuvat Smaku Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Porvoon Smaku – huippuravintoloiden yhteinen ruokajuhla

Kolmatta kertaa järjestettävässä Porvoon Smaku -ruokatapahtumassa huippuravintolat tarjoavat kaikkia aisteja hiveleviä smakuannoksia viiden euron hintaan. Annoksia pääsee maistelemaan 25.8.2018 asti kaikissa mukana olevissa 18 ravintolassa. Tapahtuma huipentuu 25. elokuuta suureen ruokajuhlaan, joka järjestetään Taidetehtaalla.

Jokainen mukana oleva ravintola on toteuttanut Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Annokset on mahdollista kruunata niihin räätälöidyillä viineillä.


Yleisö saa äänestää koko Smaku-tapahtuman ajan suosikkiaan osoitteessa uusimaa.fi/smaku. Yleisöäänestyksen ja asiantuntijaraadin arvioiden perusteella valitaan Porvoon Makuaarre 2018, joka julkistetaan Smakun päätteeksi. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi kahden hengen illallisia osallistujaravintoloissa.

Porvoon Smaku 2018 tapahtumassa on tarjolla esimerkiksi Brasserie L’Amourin napolilaisin perintein valmistettua pizzaa, jonka tomaattikastike on tehty italialaisista tomaateista. Pizza on silattu sitruuna-oliiviöljyllä ja höystetty tuoreella basilikalla tai rucolalla. (Rihkamatori 2)

Bistro Gustafin porvoolais-marseillelainen kalakeitto, bouillabaisse, tarjotaan sahrami-perunamajoneesin ja levain-leipäkrutonkien kanssa. (Mannerheiminkatu 9)

Sicapellen mehevän maistuvaan risottoon on käytetty sadonkorjuun maukkaimpia tomaatteja, itse kasvatettuja valkosipuleita, aromaattista basilikaa, sisilialaista lampaanmaitojuustoa ja munakoisoa. (Kirkkotori 3)

Vanhan Porvoon Glassikon tuulihattu on täytetty hasselpähkinäkreemillä. (Kirkkotori 7)

Zum Beispielin jäätelöannoksen italialaistyyppisessä maitojäätelössä maistuvat manteli ja vadelma. Annoksen granola on tehty paahdetuista runebergintortun murusista. Jälkiruoan kruunaa raikas ja täyteläinen vadelmakastike. (Rihkamakatu 2)

Edellä mainittujen lisäksi Smaku Porvoo 2018 -tapahtumaan osallistuvat seuraavat ravintolat:

* Bistro Sinne tarjoaa perunaa, mätiä ja tilliä sisältävän Potuttaako?-annoksen. (Läntinen Aleksanterinkatu 1)
* Bondai Barin smakuannos on Pork Belly Slider, joka on kruunattu mansikka-coleslaw’lla. (Jokikatu 27 ja Läntinen Aleksanterinkatu 1)
* B-Side Burgers tarjoaa artesaani-cheddar-burgerin, jonka täytteenä on karkeaksi jauhettu hampparipihvi ja höysteenä rakuuna-aiolia sekä pikkelöityä zucchinia. (Rauhankatu 20)
* Café Postresin smakuannos on Runebergin torttukilpailun voittaneen tortun sisar, joka on maultaan kesäinen ja raikas. (Gabriel Hagertinkuja)
* Café Rongo osallistuu Smakuun vegaanisella kirsikka-suklaakakulla. (Rauhankatu 33)
* El Patio tarjoaa aurinkoisen tervehdyksen Andalusiasta eli kylmän gazpacho-keiton, joka on valmistettu tuoreista kotimaisista kasviksista sekä vesimelonista. Keitto tarjotaan paahdetun serrano-kinkun ja timjami-valkosipuleivän kera. (Kirkkokatu 4)
* Fryysarinrannan smakuannoksessa on etanoita ja rapeaa possua. (Jokikatu 20)
* Meat District tarjoaa 48 tuntia savustettua mangalitsa-porsasta, piparjuurikimchiä, karhunlaukkamajoneesia ja sipulinsiemenmysliä. (Gabriel Hagertin kuja)
* Rafael’s Steakhousen Beef Tataki on mureaa kotimaista Finn Angus -marmorihärkää. Se tarjotaan omaan juureen leivotun leivän, tuoreiden kotimaisten yrttien, silmusalaatin ja wasabimajoneesin kanssa. (Piispankatu 28)
* Ravintola Haikon Kartanossa on kolme smakuannosta: Liha-annoksessa on luomu-niittykaritsanfileetä sekä -kylkeä, joiden lisäkkeenä on avomaankurkkua, karhunlaukkaemulsiota, buffattua perunaa ja linssejä. Kala-annoksessa on paikallista kuhaa ja silakkaa sekä yrttejä omasta puutarhasta. Jälkiruoka-annoksessa on porvoolaista lakritsia, kinuskia ja puutarhavadelmia. (Haikkoontie 114)
* Ravintola Porvoo Golfissa on myös kolme smakuannosta: Ensimmäinen annos on perunaa gubbröranilla eli gubbröran golffarin tapaan. Toinen annos on Porvoo Golfin miniburger. Jälkiruoka-annos on Sweet Rocky Birdie Suklaakakku. (Klubitie 46)
* Vitriinin smakuannos on lakkahyytelökakku. ( Läntinen Aleksanterin katu 1)
* Wanhan Laamannin smakuannos on kunnianosoitus kesäporkkanalle. (Vuorikatu 17)


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti