Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 8. 2016 Teksti Sirkka Hirvonen, kuvat Sirkka Hirvonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tuoreksista ja Härkiksestä pikaruokaa

Kauppoihin on tullut ilahduttavia uutuuksia arkiseen ruoanlaittoon. Tuorekset kypsyvät viidessä minuutissa ja Härkis on kuumennusta vaille valmis tuote. Yhdessä tai erikseen niistä syntyy mainion makuisia herkkuruokia todella nopeasti.

Apetitin Tuorekset ovat valmiiksi pestyjä, kuorittuja ja pilkottuja heti käyttövalmiita tuoreita kasviksia. Erilaisia yhdistelmiä on yhdeksän ja ne vaihtelevat sesongin mukaan. Pakkauksiin on yhdistelty sellaisia kasviksia, jotka kypsyvät samassa ajassa. Pienin pakkaus on 200 g ja perhekoko 350 g. Tuoresten säilyvyysaika on kuusi päivää +2-4 asteessa.

Härkis on kotimaisesta härkäpavusta ja herneproteiinista tehty valmiste. Sillä voi korvata ruskistetun jauhelihan kastikkeissa, laatikoissa, pata- ja pannuruoissa, salaateissa sekä leivonnaisissa. Kypsä Härkis on maustettu kevyesti suolalla ja pippurilla, joten se on kuumennusta vaille valmis tuote. Härkiksessä on proteiinia 17 %, runsaasti kuitua sekä B-vitamiineja ja rasvaa 9 %, josta peräti 8,3 % on hyvää, tyydyttymätöntä rasvaa. Soijaton ja laktoositon Härkis sopii vegaaneille, mutta se on erinomainen lihan vaihtoehto kenelle tahansa. Härkis säilyy 4 viikkoa jääkaappilämpötilassa.

Nopeiden ruokien lisäkkeeksi sopii mainiosti kolmas syksyn uutuustuote Rummo-pasta. Siinä on 14,5 % proteiinia eli eniten kaikkiin muihin markkinoilla oleviin pastoihin verrattuna. Palkittu Rummo-pasta kypsyy napakaksi eli al dente helposti, eikä ylikypsymistä tarvitse pelätä. Se kestää hyvin myös uudelleen kuumentamisen. Rummo-pastoissa on kaksi gluteenitonta vaihtoehtoa, spagetti ja penne.

Sirkka harkis2

Härkis-pastakastike Tuoresten kera

vettä, suolaa
Rummo Penne -pastaa

Kastike

1 tlk tomaattimurskaa
hienonnettuja sipulinvarsia
hienonnettua tuoretta basilikaa tai kuivattua basilikaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
rouhittuja chilihiutaleita tai ripaus chilijauhetta
1 rasia (250 g) Härkistä

Lisäksi

tilkka öljyä
1 rasia (250 g) Tuoreksia (Välimeren pannuvihannes)

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta maun mukaan suolalla. Lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan 11 minuuttia. Valuta. Tee pastan kiehuessa kastike ja lisäke. Kuumenna pienessä kattilassa tomaattimurska ja lisää siihen hienonnettuja sipulinvarsia sekä basilikaa. Mausta kastike maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Lisää Härkis ja kuumenna. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää Tuorekset ja paista niitä noin viisi minuuttia. Kokoa annos pastasta, kastikkeesta ja Tuoreksista. Voit raastaa päälle parmesaania tai muuta kovaa juustoa.

Pssst!
Ateria syntyy vieläkin helpommalla, jos käytät valmista pastakastiketta.

IMG_1012

Syyspannu Härkiksestä ja Tuoreksista

tilkka öljyä
1 rasia (250 g) Tuoreksia (Sienestäjän pannuvihannes)
1 rasia (250 g) Härkistä
(suolaa, mustapippuria ja muita mausteita maun mukaan)

Lisäksi

keitettyä Rummo-pastaa tai pikariisiä

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää Tuorekset ja paista niitä noin viisi minuuttia. Lisää Härkis ja kuumenna. Mausta seos maun ja tarpeen mukaan suolalla, mustapippurilla ja/tai muilla mausteilla. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn Rummo-pastan tai riisin kanssa.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti