Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 4. 2011 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ruoka ja juoma

CocoViBar avattu Kampissa

Suomen ensimmäinen CocoViBar on avannut ovensa Kampin Ruohonjuuressa. Listalta löytyy herkullisia ja ravitsevia lounaita sekä välipaloja; superfood-smoothieita, guacamolella höystettyjä versosalaatteja, tuorepuristettuja mehuja, haudutettua teetä, vehnänorasshotteja sekä mantelimaitopohjaisia juomia – kesän uutuutena herkulliset mansikka- ja mustikkajuomat.

Kaikki korkealuokkaiset raaka-aineet ovat puhtaasti tuotettuja ja annokset valmistetaan tilauksesta paikan päällä. Annoksiin on myös mahdollista lisätä mitä tahansa superfoodia CocoVin valikoimista. Baarin henkilökunnalta saa opastusta, mikäli tuotteet eivät ole ennalta tuttuja. CocoViBarin vesi on suodatettua, tarjoiluastiat on valmistettu maissista ja ne ovat biohajoavia. Baarissa on kuusi asiakaspaikkaa.

Kampin Ruohonjuuren CocoViBar on ensimmäinen laatuaan. Myöhemmin kesällä avataan toimipiste Green Dressin tiloissa Erottajankadulla entisen Green Shaken paikalla. Jatkossa on tarkoitus avata lisää toimipisteitä paitsi Helsingissä, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. CocoViBariin on suunnitteilla myös kolmen päivän detox-palvelu, jonka aikana asiakas voi päivittäin noutaa ravintoterapeutin suunnittelemat juomat ja ruoat baarista ja saada ohjeistuksen kuurin ajaksi.

Superfoodit – maapallomme ravintorikkaimmat raaka-aineet

CocoVi on superfoodien eli ravintorikkaiden ja luonnonmukaisesti tuotettujen ruoka-aineiden maahantuoja. Superfoodeilla on usein jopa terapeuttisia terveysvaikutuksia ja ne soveltuvat niin urheilijoille, laihduttajille kuin muillekin terveydestään kiinnostuville ikään katsomatta. CocoVin verkkosivuilla on lisää tuotetietoutta sekä uutuutena blogi, jossa kerrotaan tuotteiden käytöstä resepteineen, sekä järjestetään muun muassa lukijakilpailuja.

CocoViBar
Kampin Ruohonjuuri
Salomonkatu 5
00100 Helsinki
p. 045 870 9979

Aukioloajat:
Arkisin 10.00-19.00
Lauantaisin 10.00-16.00

www.cocovi.fi

Tietoa superfood-aineksista

Maca

Maca on korkealla Perun vuoristossa kasvava retiisimäinen kasvi, jonka ravinnerikkaasta juuresta valmistettua jauhetta on käytetty varsinkin voiman, kestävyyden ja seksuaalisen halukkuuden lisäämiseen. Maca sisältää 18 aminohappoa, erilaisia kasvisteroleja, runsaasti vitamiineja (B1, B2, B6, C, E) sekä kivennäis- ja hivenaineita, joista erityisesti kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, rikkiä, rautaa, fosforia, sinkkiä, kuparia, piitä ja mangaania.

Suositeltava päiväannos: 1 tl – 2 rkl (ylläpito), 2 – 4 rkl (terapeuttinen annostus)

Kuinka käyttää: maca-jauhetta voi sekoittaa mehujen tai pirtelöiden joukkoon. Perinteisesti macaa on käytetty myös erilaisten lämpimien juomien joukkossa (kahvi, tee, kaakao). Macan käyttö kannattaa aloittaa pienillä määrillä (1 tl) ja nostaa käyttömäärää vähitellen korkeammaksi, jotta keho tottuu uuteen ruoka-aineeseen. Macan käytöstä on hyvä pitää viikon tauko kerran kuukaudessa, jotta keho ei ehdi sopeutua ruoka-aineen vaikutukseen ja sen teho säilyy.

Säilytys: Parhaassa tapauksessa jääkaapissa, ilmatiiviissä pussissa tai purkissa. Voidaan säilyttää myös huoneenlämmössä.

Lucuma

Inkojen kultanakin tunnettu lucuma täydentää ruokavaliota sisältämällä runsaasti B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia sekä A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia.

Suositeltava päiväannos: 1 tl tai enemmän

Kuinka käyttää: Lucuman aromaattinen, makea maku soveltuu erinomaisesti jälkiruokien valmistukseen ja sitä on perinteisesti käytetty yhdessä jäätelön kanssa. Lucuma-jauhe soveltuu myös leivontaan tai sekoitettavaksi pirtelöihin ja puuroihin – se on erinomainen myös itse valmistetun raakasuklaan makeuttaja.

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä pussissa tai purkissa.

Kuorittu hampunsiemen

Hampunsiemen – toisin kuin esimerkiksi eläinperäiset proteiininlähteet – on raakana ja kokonaisena valmis proteiininlähde sellaisenaan. Sitä ei tarvitse missään vaiheessa kuumentaa, jotta esimerkiksi ravinnon sisältämät bakteerit saataisiin tuhottua. Tämän vuoksi ampunsiemenessä on jäljellä kaikki sen elinvoimaiset ravinto-aineet. Yli 65% hampunsiemenen proteiineista on loistavasti imeytyvää edestiiniä. Loput 35% on albumiinia, joka on myös äärimmäisen hyvin imeytyvä proteiinityyppi. Sekä edestiini, että albumiini ovat hypoallergisia eli ne aiheuttavat hyvin vähän allergisia reaktioita. Hampunsiemen on myös loistava lähde kehollemme välttämättömillerasvahapoille. Nämä rasvahapot toimivat voimakkaina antioksidantteina, suojelevat ihoamme ja torjuvat tulehdusta kehossamme. Hamppu sisältää noin 80% polysaturoituja rasvahappoja ja sen omega-3 ja omega-6 -rasvahapot ovat ihmiselle täydellisessä suhteessa (1:3 – 1:4).

Suositeltava päiväannos: Aloittelija tai lapsi: 15-30g / päivä, nuori: 30-50g / päivä, aikuinen: 50-75g / päivä, huippu-urheilija: jopa 140g / päivä.

Kuinka käyttää: Napostele sellaisenaan, lisää salaattiin, puuroon, jogurttiin, mysliin tai pirtelöön. Kuoritut hampunsiemenet soveltuvat erinomaisesti myös itse valmistettuun raakasuklaaseen.

Säilytys: Parhaassa tapauksessa jääkaapissa, ilmatiiviissä pussissa tai purkissa. Voidaan säilyttää myös huoneenlämmössä.

Superfood-smoothie

• 200g pakastemustikoita
• 3 rkl hampunsiemeniä
• 1 rkl maca-jauhetta
• 1 rkl lucuma-jauhetta
• 2 luomubanaania
• vettä
• ripaus laadukasta suolaa

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi juomaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Voit myös lisätä mihin tahansa pirtelöön 3 rkl hampunsiemeniä, 1 rkl maca-jauhetta ja 1 rkl lucuma-jauhetta.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti