Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 11. 2011 Teksti Tiedotteet, kuvat Milton Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Joonas Hämäläinen voitti viinitilan harjoittelijan paikan

Joonas Hämäläinen lähtee Australian lämpöön tämän vuoden Lindemans-viiniharjoittelijana. Finalistien nokkeluutta ja intohimoa viinejä kohtaan mitattiin tehtävillä, joissa heidän tuli koota valitsemalleen viinille sopiva tapaslautanen, tunnistaa viinejä hajun ja maun perusteella, polkea rypäleistä mehua ja viimeisenä perustella miksi juuri heidät tulisi lennättää Australiaan.

Monipuolista osaamista testaavat tehtävät karsivat taidokkaista finalisteista Lindemans-harjoittelijaksi 27-vuotiaan kokki Joonas Hämäläisen, joka on niittänyt aiemminkin suosiota voittamalla tämän vuoden Master Chef -ohjelman.

Viime vuonna työpaikkaan kohdistunut suuri suosio ja hyvät kokemukset suomalaisharjoittelijasta innostivat perinteikästä laatuviiniyhtiö Lindemansia tarjoamaan jollekin viineistä intohimoisesti kiinnostuneelle mahdollisuuden oppia kaikki viinivalmistuksen eri vaiheista myös tänä vuonna. Australian auringon alle haki nyt lähes 600 hakijaa, melkein kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Lindemans Winemaker -haku päättyi lokakuun 31. päivä. Helsingin sydämessä Miltton Plazalla järjestettyyn harjoittelijahaun finaaliin oli kutsuttu kymmenen hakijaa. Finalistien joukossa oli vuosikymmeniä viinitilasta haaveilleita, nuoria viini-intoilijoita – ja mahtuipa mukaan myös muutama viinituntemuksen suhteen keltanokkakin.

Kuvassa Essi Avellan, Joonas Hämäläinen ja Anne Kukkohovi.

Finalisteja arvioi kokenut ja arvostettu raati: Master of Wine Essi Avellan, Suomen Huippumalli haussa -sarjasta tuttu Anne Kukkohovi sekä Treasury Wine Estaten PR- ja koulutuspäällikkö Niclas Tuomela ja markkinointipäällikkö Joakim Reuzner.

”Kilpailussa ratkaisi kokonaisuus, siksi monipuolinen ja avoimesti haasteisiin suhtautuva Joonas vei voiton”, kertoo Anne Kukkohovi.

Joonas Hämäläinen pääsee nauttimaan elämästään Suomen kylmimpään aikaan kahdella viinitilalla Australian auringon alla, Karadocissa ja Coonawarrassa. Harjoittelija tulee osallistumaan viinivalmistuksen koko skaalan rypäleiden poiminnasta pullotukseen.

”Olen todella kiinnostunut ruuasta ja kirjoitan parhaillani ruokakirjaa. Oli mahtavaa voittaa kilpailu, sillä nyt pääsen oppimaan myös viininvalmistusta”, hymyilee tuore viiniharjoittelija leveästi.

Voittajan hymy on leveä!

Lindemansista
Lindemans tunnetaan maailmalla korkeatasoisten viinien valmistajana. Suomessa se kuuluu Australian viinikategorian johtaviin valmistajiin. Lindemansin perusti vuonna 1843 brittiläinen lääkäri John Lindemans mottonaan ”viinin yksi tarkoitus on tuoda onnea”. Lindemans-viinejä valmistetaan yhä samalla filosofialla, ja John Lindemansin ajatus kuvastuu myös suomalaisen harjoittelijan rekrytoinnissa. Lisää tietoa Lindemansista löydät osoitteesta www.lindemansviinit.fi


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti