Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 6. 2010 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mainio kesäinen valkoviini

”Plasir de vivre”, sanovat ranskalaiset keskittyessään asioihin, jotka tuovat elämään nautintoa ja mielihyvää. Ruokapöydän ilot, hyvä ruoka ja viini, ovat yksi ranskalaisten intohimoista. Tästä on kyse myös uutuusviini Dilection Viognierissa.

Uusi Dilection Viognier tuo Alkoon lisää eteläranskalaista elämänmenoa kullankeltaisen, voimakasaromisen valkoviinin muodossa. Viognier on rypälelajike, joka on alun perin lähtöisin Rhônen ja Bourgognen alueelta, mutta nykyisin se on nousemassa muotiin maailmanlaajuisesti. Dilection Viognier edustaa alkuperäistä, rypäleelle tyypillistä viinityyliä.

Dilectionin valmistaa Les Caves de Landiras, joka on osa tunnetumpaa Les Grands Chais de Francea, maailmalla ja meilläkin erittäin suositun Chenet-viiniperheen tuottajaa. Viinille annettiin nimeksi Dilection, joka tarkoittaa erityistä mieltymystä johonkin – esimerkiksi hyvään elämään, mutta miksei myös Viognier-rypäleeseen.

Välimeren rannalta tuleva Dilection Viognier on aurinkoisen ja lämpimän ilmanalan viini, joten rypäleet poimitaan viileään yöaikaan niiden säilyvyyden ja korkean laadun varmistamiseksi. Lopputuloksena onkin herkullisen aromaattinen viini, jossa tuoksuvat kukat, hunaja, persikka ja aprikoosi. Maku on kuiva ja raikas, hedelmäisyyden tuomasta makeuden tunteesta huolimatta. Kokonaisuudeltaan viini on harmoninen ja charmikas, ja siinä tuntuu elämisen riemu.

Tiia: Maistelin viinin. Olen samaa mieltä. Ensi maistamisella yhden- Viognier- rypäleen maku tuntui ehkä liiankin pelkistetyltä, mutta jo parin kulauksen jälkeen sen luonne, hedelmäisyys ja aromaattisuus, tulivat hyvin esiin. Viini sopii mielestäni erinomaisesti kesäiseksi valkoviiniksi. Se sopii seurusteluun, ruoan valmistumisen odotteluun ja erilaisten salaattien kumppaniksi.

Dilection Viognieria tuo maahan ja edustaa Hartwa-Trade.

Alkon tuotenumero 599707; vähittäismyyntihinta 1.7.2010 alkaen 9,53 €/75 cl.

clip_image002
Kierrekapseli.

Tiedotteen ja kuvan välitti Hartwall.

Umamin kommentti: Dilection Viognier on raikas uusi tuttavuus, jonka nautimme suosituksen mukaan grillatusta broilerista valmistetun kesäisen salaatin kanssa. Maisteltuamme viiniä jääkaappiviilennyksen jälkeen, totesimme, että se tulee nauttia mahdollisimman kylmänä, joten panimme viinin pakastimeen kylmenemään. Näin viilennettynä se oli ehdottomasti parhaimmillaan ja todella nautittava kesäviini.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti