Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 5. 2012 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pågenin tuoteuutuuksia

Pågenin suosituimpiin leipiin Suomessa kuuluu puolukoilla ja punaisilla viinimarjoilla maustettu Limpukka, joka saa nyt rinnalleen pehmoisen sisaren: Pågen® Limpukka Puolukkapalat. Kätevissä palaleivissä on Limpukan tuttu maku, mutta ne sisältävät Limpukka-viipaleleipää enemmän täysjyvää. Suomalaiseen makuun istuvat erinomaisesti marjojen lempeä makeus ja ruistaikinajuuren mieto happamuus; leivonnassa käytetyn taikinajuuren ansiosta säilöntäaineita ei tarvita.

Suomalaiset ovat jo runsaan vuosikymmenen nauttineet Pågen® Limpukka -leivästä, joka on Pågenin menestyneimpiä leipiä suomalaiskuluttajien keskuudessa, ja myös Ruotsissa kaikista markkinoilla olevista ruokaleivistä myydyin. Keväällä Limpukasta saadaan valikoimiin kestosuosikin rinnalle reseptiltään ja ulkoasultaan uudistunut versio: Pågen® Limpukka Puolukkapalat.

– Limpukan suosio Pohjoismaissa perustuu sen luonnollisiin ja perinteistä ammentaviin makuihin: leivonnassa käytetään täysjyväruisjauhoa, ruistaikinajuurta ja aitoja marjoja, puolukkaa ja punaista viinimarjaa. Sama makean ja happamuuden yhdistelmä löytyy myös uusista Limpukka Puolukkapaloista. Mausteena on käytetty lisäksi siirappia ja vierrettä, ja leivät on lopuksi kieritelty rouhitussa rukiissa ja mannaryyneissä rouhean suutuntuman aikaansaamiseksi, Pågenin tuotepäällikkö Leena Tähtinen kuvaa makuyhdistelmän syntymistä.

Pehmeämpi rakenne ja enemmän täysjyvää

Uudet Limpukka Puolukkapalat ovat rakenteeltaan entistä mehevämpiä ja pehmeämpiä, ja reseptiä on uudistettu siten, että leivän täysjyväsisältö on noussut 42 prosenttiin.

– Limpukka Puolukkapalojen resepti on leipureiden ajatuksella laatima. Kuluttajat suosivat lisäksi palaleipiä, sillä ne ovat valmiiksi sopivan kokoisia ja käteviä vaikka aamiaisen tai välipalan valmistamiseen. Kun omiin vakiotäytteisiinsä kaipaa vaihtelua, voi leivän päälle kokeilla esimerkiksi puolukkaisen Limpukan kanssa loistavasti yhteensopivia saksanpähkinöitä, kuivattuja viikunoita ja sinihomejuustoa. Jos tulossa taas on juhlavampi tilaisuus tai brunssi ystävien kesken, valmistuu oheisella reseptillä uskomattoman herkulliset, ruokaisat brunssileivät, jotka voi tarjoilla myös cocktail-paloina, Tähtinen vinkkaa.

Paahtopaisti Puolukkapalat

4 annosta

4 Pågen Limpukka Puolukkapalaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl punasipulia silputtuna
1 tl sinappia
mustapippuria myllystä
4 viipaletta paahtopaistia tai naudanpaistia
4 kirsikka- tai miniluumutomaattia
rucolaa
50–100 g leipäjuustoa
rouhittua mustapippuria

Sekoita maustamattoman tuorejuuston joukkoon punasipulisilppu, sinappi ja mustapippuria myllystä. Levitä täyte Limpukka Puolukkapalojen alemmille puoliskoille. Laita päälle viipale paahtopaistia.

Puolita kirsikkatomaatit ja laita jokaiselle leivälle kaksi tomaatin puolikasta, muutama rucolan lehti ja palat leipäjuustoa.

Rouhi pinnalle mustapippuria. Nosta kansiosa päälle ja tarjoa!

Tuotetiedot

Pågen® Limpukka. Taikinajuuren leivottu rukiinen leipä, joka saa makua puolukasta, punaisista viinimarjoista ja siirapista. Laktoositon, maidoton, runsaskuituinen ja säilöntäaineeton. Pakkauskoko: 500 g. Säilyvyys 12 pv. Suositushinta: 2,39–2,55 €.

*Täysjyväsisältö 18 %, vastaa 29 % viljaraaka-aineista.

Ainekset: Vehnäjauho, vesi, ruisjauho, täysjyväruisjauho*, täysjyvävehnäjauho*, siirappi (glukoosi, sakkaroosi ja fruktoosi), rouhittu täysjyväruis*, taikinajuuri (vehnä ja täysjyväruis*), vierre, vehnägluteeni, sokeri, vehnälese, hiiva, kasviöljy (rapsi), puolukka (1,5 %), punainen viinimarja, fermentoitu vehnäjauho ja suola (0,75 %).

Pågen® Limpukka Puolukkapalat. Mehevä ja pehmeä palaleipä, jossa maistuvat ruis ja pohjoiset marjat, puolukka ja punainen viinimarja. Laktoositon, maidoton, runsaskuituinen ja säilöntäaineeton. Saattaa sisältää jäämiä unikonsiemenistä. Säilyvyys 11 pv. Pakkauskoko 420 g, 6 kpl/pss. Suositushinta: 2,55–2,69 €.

*Täysjyväsisältö: 24 %, vastaa 42 % viljaraaka-aineista.

Ainekset: Vehnäjauho, vesi, täysjyväruisjauho*, ruistaikinajuuri, rouhittu täysjyväruis, ruissihtijauho, siirappi (glukoosi, sakkaroosi ja fruktoosi), täysjyvävehnäjauho*, vehnägluteeni, kasviöljy (rapsi), hiiva, sokeri, vierre, puolukka (1,5 %), punainen viinimarja, fermentoitu vehnäjauho, mannaryyni, suola (0,75 %), vehnämallasjauho ja kasviperäiset emulgointiaineet (E471, E482).

Lisätietoja
www.pagen.fihttps://www.facebook.com/pagensuomi

Tiedotteen välitti Akvamariini.


Aiheet:

Kirjoita kommentti