Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 12. 2011 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Sinustako piparimestari?

Jouluostosten lomassa voi ensi viikonloppuna kääriä hihat ja sotkea kädet taikinaan, kun Kampin kauppakeskuksen keskusympyrä muuttuu piparileipureiden kamppailukehäksi. Suomen ensimmäiset Piparinleivonnan SM-kisat järjestetään Kampissa lauantaina 10.12 klo 10–18 ja sunnuntaina 11.12 klo 10–17. Paikoillanne, valmiit, leipokaa!

Piparinleivonnan SM-tittelin saa se, joka muotoilee, paistaa ja koristelee valmistaikinasta upeimman piparkakun. Tervetuloa Kamppiin näyttämään leipurintaitosi tai kannustamaan suosikkiasi ja hakemaan jouluisia reseptejä. Voit myös kuvauttaa itsesi piparkakku-ukkona tai -akkana ja jakaa joulutervehdyksesi ystävillesi Facebookin kautta.

Kilpailun säännöt

Kaikki yli 12-vuotiaat leipurit voivat ilmoittautua mukaan kilpailijaksi kisapaikalla Kampin E-tason keskusympyrällä lauantaina 10.12. klo 10 alkaen.

Kilpailu käydään 12 erässä kahden päivän aikana, ja kussakin erässä on neljä kisaajaa. Jokaisella kilpailijalla on käytössään yksi paketti valmista piparkakkutaikinaa sekä tuubillinen sokerikuorrutetta piparien koristelua varten. Aikaa piparien muotoiluun, paistoon ja koristeluun on 35 minuuttia. Kilpailijoiden työskentelyä seuraa raati, joka valitsee erien voittajat finaaliin.

Ammattilaisraati valitsee finaaliin päässeistä pipareista parhaan, ja voittajapiparin leiponut kruunataan Piparinleivonnan Suomen mestariksi sunnuntaina 11.12. n. klo 16.30. Pääpalkinnoksi voittaja saa 250 euron arvoisen lahjakortin jouluostoksiin.

Karsintaerien raatiin kuuluvat kotitalousopettaja Arja Savela, juontaja Johanna Westerlund sekä yksi yleisöstä valittu edustaja. Finaalissa pipareita arvostelee ammattilaisraati, jossa ovat kotitalousopettaja Arja Savela, Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki sekä leipuri-kondiittori Iiro Heinonen. Tapahtuman juontaa Johanna Westerlund.

Tule katsomaan, kenellä palavat piparkakku-ukon jalat ja kenellä pursuaa kuorrutus yli! Odotettavissa on joulun alun jännittävin leivontataisto.

Mitä: Piparinleivonnan SM-kisat
Missä: Helsingissä, Kauppakeskus Kampin keskusympyrällä
Milloin: Lauantaina 10.12. klo 10–18 ja sunnuntaina 11.12. klo 10–17

Lisätietoja:

www.myllynparas.fi

Tiedotteen välitti Deski.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti