Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 12. 2018 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Uudet piparikuviot ja koristeluideat.

Tänä jouluna pipareilla voi tehdä kahta asiaa: hyvää tai hullutella. Hyvää tekevä piparinpaistaja osallistuu talkoisiin, joissa rakennetaan Suomen suurinta piparikylää. Jokaisella piparikodin kuvan julkaisulla tuetaan SOS-Lapsikylän toimintaa. Hullutteleva piparimestari nappaa kiinni maailmalla käsittämättömät mittasuhteet saaneesta rumien jouluvillapaitapiparien trendistä.

Tänä jouluna kaikki suomalaiset haastetaan rakentamaan piparikoteja turvallisen lapsuuden hyväksi. Joka kymmenes lapsi eli noin 100 000 lasta on Suomessa lastensuojelun tuen piirissä. Lähes 18 000 lasta ei voi asua omassa kodissaan.  Nyt jokainen piparinpaistaja pääsee omalla luomuksellaan tukemaan SOS-Lapsikylän arvokasta toimintaa rakentamalla piparitalon ja julkaisemalla kuvan sosiaalisessa mediassa. Dr. Oetker lahjoittaa jokaisesta Instagramissa jaetusta kuvasta yhden euron SOS-Lapsikylän toiminnan tueksi.

– Meidän suomalaisten jouluun kuuluu hyväntekeminen ja auttaminen. Mietimme, kuinka saisimme mahdollisimman monta suomalaista mukaan tärkeään SOS-Lapsikylän toimintaan, jonka toimintaa olemme tukeneet jo kymmenen vuotta. Nyt jo useampi sata ihmistä on osallistunut, mutta lisää tietysti toivomme. Mukaan kampanjaan pääsee tekemällä piparitalon, ottamalla kuvan ja julkaisemalla kuvan Instagramissa tunnuksella #piparikoti, Dr. Oetkerin leivontatuotteiden asiantuntija Katariina Iivonen kertoo.

– Jokaisen piparinpaistajan on hyvä muistaa, että osallistua voi juuri sellaisella luomuksella, jonka itse on tehnyt. Persoonallisuus ja oman käden jälki saa näkyä, ja miksei myös maistua, Iivonen muistuttaa.

   

Rumat jouluvillapaitapiparit villitsevät maailmalla – joko nyt ilmiö rantautuu myös Suomeen?

Rumat jouluvillapaidat ovat jo vanha juttu. Maailmalla on järjestetty jopa kilpailuja kaikkein rumimmista tekeleistä. Ja onhan niitä nähty Suomessakin useampana jouluna. Uusin villitys maailmalla ovat jouluvillapaitapiparit. Nyt odotetaan mielenkiinnolla, rantautuuko ilmiö jo tänä jouluna myös Suomeen.

Kansainvälisiltä verkkosivuilta löytyy tuhansia koristelumalleja. Valmiista villapaitapipareista näkee, että valloilleen on päässyt sekä tekijän luovuus että erilaiset tekniset toteutukset.

– Villapaitapiparin koristelun pääraaka-aine on sokerikuorrute, jota löytyy valmiina tuubissa vihreänä, punaisena, vaaleanpunaisena ja valkoisena. Koristelugeelit ja koristerakeet ovat piparimestarin parhaat hulluttelutuotteet. Niillä saadaan aikaiseksi juuri niin ruma tai kaunis villapaitapipari kuin itse päättää, Dr. Oetkerin Iivonen toteaa.

Jouluisen villapaitapiparin voi tehdä perinteiseen piparitaikinaan. Toinen vaihtoehto on kokeilla kaakaolla terästettyä murotaikinaa. Molemmilla vaihtoehdoilla syntyy varmasti maku- ja näköaistia hivelevät joulun kahvipöydän herkut.

www.oetker.fi

 


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti