Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 10. 2019 Teksti Tiedotteet, kuvat Santa Maria Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Santa Marialta uutta innovatiivisuutta

Santa Maria tuo syksyllä kauppoihin uudet tortillapakkaukset, joissa muovi on osin korvattu paperilla. Uudella innovatiivisella pakkauksella on 35 % tavallista pakkausta pienempi hiilijalanjälki, ja pakkauksiin käytetään vuosittain 150 tonnia vähemmän muovia aiempaan pakkausratkaisuun verrattuna.

 

Tortillat ovat Paulig-konsernin suurin tuotekategoria ja vuosittain myydään yhteensä 45 miljoonaa Santa Maria -tortillaa. Suurimmat tortillamarkkinat ovat Suomen lisäksi Ruotsi ja Norja, minkä lisäksi Santa Maria -tortillat maistuvat useissa maissa ympäri maailman.

– Kun teemme merkittäviä vastuullisuustekoja kärkituotteidemme osalta, tällä on luonnollisesti positiivinen vaikutus hiilijalanjälkeemme. Vaihtamalla tortillapakkauksen päällyksen paperiseksi säästämme vuosittain yhteensä 150 tonnia muovia. Luku vastaa 6 miljoonaa puolen litran muovipulloa, Pauligilla Suomessa vähittäiskaupan markkinoinnista vastaava Kati Kyllönen kertoo ja jatkaa:

– Ja tämä on vasta alkua. Teemme päivittäin aktiivisesti töitä, jotta voisime lanseerata vieläkin parempia pakkauksia niin tortilloille kuin muillekin valikoimassamme oleville tuotteille. Tärkeintä pakkauskehityksessä kuitenkin on, että pakkaus varmistaa tuotteen ja sen maun säilyvyyden, Kyllönen sanoo.

– Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki pakkausmateriaalimme on kierrätettyä, kierrätettävää tai uusiutuvaa, tiivistää Pauligin ruokatuotteiden vastuullisuusasioiden parissa työskentelevä Therese Arvidsjö.

Uudet Santa Maria -tortillapakkaukset ovat täysin kierrätettävissä: pakkausten kansi lajitellaan kartonkikeräykseen ja pohja muovinkeräykseen. Uudet tortillapakkaukset ovat saatavilla syksystä alkaen.

Paulig-konserni kiinnittää ympäristötyöhön huomiota ketjun kaikissa vaiheissa. Esimerkiksi konsernin tehtaat pyörivät Suomessa ja Ruotsissa biokaasulla. Lue vastuullisuustyöstämme lisää vuoden 2018 vastuullisuusraportissamme.

Santa Marian kookosmaidon uusi kartonkinen pakkaus korvaa säilyketölkin

Santa Maria -kookosmaito on nyt saatavilla kartonkisesta tetrapakkauksesta. Uusi pakkaus korvaa aikaisemman säilyketölkin. Tetrapakkaukseen siirtymisen myötä tuotteen kasvihuonekaasupäästöt ovat vähentyneet 796 tonnilla, mikä vastaa 81 % pakkauksen hiilijalanjäljestä. Pakkausuudistuksen yhteydessä Santa Maria -kookosmaito saa myös aiempaa täyteläisemmän maun.

Paulig-konsernin Santa Maria -kookosmaito kasvattaa jatkuvasti suosiotaan Pohjoismaissa. Kookosmaito on yksi Santa Maria Aasia -tuotekategorian kärkituotteista, sillä se sopii kermaisen koostumuksensa ansiosta erinomaisesti useisiin aasialaisiin ruokalajeihin. Syksyn edetessä Santa Maria -kookosmaito saa ympärilleen uuden, ympäristöystävällisen pakkauksen.

– Teemme vastuullisuustyötä läpi toimitusketjun aina raaka-aineiden hankinnasta valmiiseen tuotteeseen. Nyt toteutettavalla uudistuksella pystymme pienentämään Santa Maria -kookosmaitopakkauksen hiilijalanjälkeä 81 prosentilla. Samalla tarjoamme kotikokkaajille kätevässä pakkauksessa täysin lisäaineettoman ja entistäkin maukkaamman tuotteen, joka sisältää aiempaa enemmän kookosta, Paulig-konsernissa Suomessa vähittäiskaupan markkinoinnista vastaava Kati Kyllönen kertoo.

Uudet Santa Maria -kookosmaitopakkaukset on valmistettu 72-prosenttisesti kasvipohjaisista materiaaleista, ja pakkaukset lajitellaan kartonkikeräykseen. Uudet kookosmaitopakkaukset ovat saatavilla syksystä alkaen. Lue lisää Santa Maria Aasia -tuotteista ja resepteistä.

Lisää vastuullisia valintoja

Paulig-konserni tarjoaa ruoka-arkeen yhä enemmän inspiroivia kasvisruokaohjeita ja luomutuotteita. Tavoitteena on myös minimoida omassa ja sidosryhmien toiminnassa syntyvä ruokahävikki. Konserni panostaa vahvasti tuotepakkausten laatuun ja ympäristöystävällisyyteen, sillä kestävä pakkaus ehkäisee osaltaan ruokahävikkiä ja suojelee tuotetta ja sen makua. Kookosmaidon lisäksi myös Santa Maria -tortillapakkaukset uudistuivat loppukesästä. Uusien tortillapakkauksien hiilijalanjälki on 35 % tavallista pakkausta pienempi.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti