Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 12. 2013 Teksti Tiedotteet, kuvat Alko Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Viini-lehti valitsi vuoden viinit 2013

Viini-lehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsivat Vuoden viinin jo kymmenennen kerran. Kaikista vuoden aikana maistetuista valkoviineistä kärkeen ylsi itävaltalainen Bründlmayer Riesling Steinmassel 2012 ja punaviineistä argentiinalainen Norton Privada 2010.

Viini-lehden Vuoden viinin kriteerit ovat tiukat. Nämä valko- ja punaviini ovat teknisesti erittäin hyvin tehtyjä. Niiden valmistusprosessi on sujunut virheettömästi tarhalta pulloon. Hedelmäisyys, tanniinit, hapokkuus ja alkoholi ovat harmoniassa keskenään. Niissä on myös tuotantoalueen tai rypälelajikkeen tunnistettavuutta. Viinit ovat persoonallisia herkkuja, joiden hinta ei kapua liian korkealle viininystävän kannalta. Viinit maistetaan sekä sokkona että myöhemmässä vaiheessa alkuperän tietäen.

Vuoden viini 1Vuoden viinit 2

Viini-lehden Vuoden valkoviini Bründlmayer Riesling Steinmassel 2012 on erinomainen seuralainen aromikkaiden kala- ja äyriäisruokien seuraan, ja se toimii myös aperitiivina. Weingut Bründlmayer sijaitsee Kamptalin viinialueella. Willy Bründlmayer viljelee köynnöksiään Langenloisin kukkuloilla mahdollisimman luonnonmukaisesti. Kaikki rypäleet poimitaan käsin.

Viini-lehden Vuoden punaviini Norton Privada 2010 sopii aromikkaiden, tummien liharuokien ja riistan, samaten juustojen seuraan. Bodegas Norton on maineikas argentiinalainen viinitalo Mendozassa Luyan de Cuyonin alueella Andien juurella. Viinitarhat ulottuvat jopa 1060 metrin korkeuteen. Norton Privada on valmistettu Malbecista, Merlot’sta ja Cabernet Sauvignonista.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti