Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 4. 2013 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Amarula ja cupcakes sulavat suussa

Amarula eli lempinimellä ”Afrikan henki” on pehmeän kermainen ja ylellinen likööri ja loistava nautittavaksi sellaisenaan tai herkullisten muffinien ainesosana.

Amarula-kermalikööri tehdään Etelä-Afrikassa luonnonvaraisena kasvavan marula-puun hedelmien mehusta. Marula tunnetaan toiselta nimeltään elefanttipuuna, sillä paikalliset elefantit rakastavat syödä marulan hedelmiä. Hedelmien mehu tislataan, kypsytetään pienissä tammitynnyreissä kaksi vuotta, minkä jälkeen se sekoitetaan tuoreen kerman kanssa. Tuloksena on eksoottinen ja ainutlaatuinen kermalikööri.

Amarulan valtteja ovat sen maku ja monipuolisuus: Amarula on ideaalinen aperitiivi, jälkiruokadrinkki ja cocktail, mutta sitä voi hyödyntää myös esimerkiksi leivontaan. Valmista kevään juhliin Amarula doublechocolate -muffineja.

Pakko myöntää, että yllätyin iloisesti tämän miedon (17 %) liköörin mausta. Se on todella pehmeän kermainen ja ihanan suklainen. Tarjosin vieraalle  cupcake-leivosten ja kahvin kanssa hyvin viilennettynä pienestä kauniista liköörilasista. Hyvää oli! Taidan yllättää jo vappupiknikillä ja kesällä pakkaan jälkkäriksi kylmälaukkuun. Hyvä tuliaisidea!

Amarula-doublechocolate cupcakes, 24 kpl

250 g huoneenlämpöistä voita
250 g sokeria
210 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
4 rkl Amarula-kermalikööriä

Kuorrute

175 g laadukasta valkosuklaata
225 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl Amarula-kermalikööriä
1 tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria

Vaahdota muffinien voi kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen sokerit, jauhot, kananmunat ja lopuksi Amarula-likööri. Sekoita kunnes taikina on tasaisen kuohkeaa. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 190 asteessa noin 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

Valmista kuorrute sulattamalla valkosuklaa mikroaaltouunissa pienissä kuumennuserissä, välillä sekoittaen. Anna sulaneen suklaan jäähtyä hyvin. Vaahdota voi, vaniljasokeri, tomusokeri ja Amarula-likööri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää lopuksi seokseen jäähtynyt valkosuklaa tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos on paksua ja kermaista.

Kuorruta jäähtyneet muffinit kuorrutteella, joko paletilla voidelleen tai pursotinpussilla pursottaen. Koristele ja nauti!

Amarula Cream 35 cl on saatavana Alkon vakiovalikoimasta, vmh 10,99 eur

Maahantuoja Wennerco, ohjeet ja kuvat Wennerco.

www.wennerco.fi


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti