Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 8. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Arabialainen kahvikakku

Arabialainen kahvikakku kuuluu ehdottomiin kakkulemppareihini. Leivon sitä aina kesällä. Kahvinmakuisen kuorrutuksensa takia se sopii mielestäni erinomaisen hyvin juuri kahvin kanssa tarjottavaksi.

Kakun ohje on vanha ja siitä näkyy olevan useita variaatioita netissä. Omaan kakkuuni käytän mantelijauhetta, sitruunamehua ja kardemummaa. Leipaise kakku ja nauti paksu viipale iltapäivällä päivänvarjon alla.







Arabialainen kahvikakku

200 g leivontamargariinia tai voita
3 dl sokeria
3 keskikokoista munaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 dl mantelijauhetta
1 dl kermaa
1/2 dl sitruunamehua

Kuorrute
5 rkl voita
1/2 dl kuumaa kahvia
2 rkl kaakaota
2 tl kanelia
noin 3 dl tomusokeria

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa muna kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Lisää hieman jauhoseosta välillä, jotta seos ei juoksetu. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Vatkaa lopuksi joukkoon kerma ja sitruunamehu. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan ( tai kätevään silikonivuokaan) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta ja kuorruta. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet tasaiseksi, hieman valuvaksi massaksi ja levitä kakun pinnalle. Vie kylmään jähmettymään. Kakun maut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti