Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 3. 2014 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Argentiinalaista luomupunkkua

Luomuviinit valloittavat markkinoita. Tämä mehevän makuinen uutuusviini tulee Argentiinan arvostetulta San Juanin viinialueelta.

Aikainen kevät antaa mahdollisuuden kantaa grilli vaikka jo nyt pihalle tai terassille. Mikään ei mielestäni herätä yhtä paljon ruokahaluja, kuin grillistä kantautuvat paistuvan lihan aromit. Itse pidän puuhiiligrillistä eniten. Se antaa lihaan hyvää aromia. Olen opetellut grillaamaan pienellä pallogrillillä isollekin joukolle. Grillihiilet kannattaa sijoittaa vain toiseen laitaan ja jättää toinen puoli, tai kolmannes osa tyhjäksi. Sinne voi sitten siirtää tekeytymään sellaiset pihvit ja lihapalat, jotka ovat valmiita. Ruokaa laittaessa kannattaa olla maltillinen ja odottaa sitä hetkeä, jolloin hiilet ovat muuttuneet täysin harmaiksi ja hehkuvat tasaisesti. Lihan pinnalta on syytä pyyhkäistä pois enimmät marinadit, jotta ne eivät syty palamaan.

Lihoja ei pidä myöskään lähteä kääntelemään liian aikaisin. Kun pihvin antaa paistua tarpeeksi pitkään, lihassyyt ehtivät sulkeutua eikä liha tartu enää kiinni ritilään.

Finca Las Moras Organic Malbec

Viinin etiketissä esiintyvä puu symboloi elämää useissa eri kulttuureissa. Puun juuret syvällä maassa ja oksat kurottelemassa kohti taivasta kuvastavat sitä mistä tulemme ja mitä kohti suuntaamme, kerrotaan viiniä kuvaavassa tiedotteessa.
Se on tehty 100 % luomurypäleistä. Maku on täyteläinen ja kypsän hedelmäinen. Maussa aistii myös ripauksen vaniljaa.

Viini sopii myös seurusteluun. Itse tarjoilin lasillisen punaviinistä pitävälle ystävättärelleni työpäivän päätteeksi. Mutta, kuten maahantuoja kertoo, uskon sen sopivan täyteläisyytensä vuoksi sopivan hyvin vahvankin pippuripihvin kumppaniksi.

Kun pääset todellisiin grillifiiliksiin valmista argentiinalaisittain asadoa, jossa erilaisia lihoja grillataan parilalla tai avotulen ääressä. Älä unohda isoa kulhollista raikasta salaattia!

Tuote: 439887
Hinta: 8,68

Lisätietoja:
www.viinimaa.fi


Aiheet: , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti