Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 2. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Atrian maistuvia uutuuksia

Atrian tämän kevään uutuudet ovat puhdasta kotimaista ruokaa. Valikoimissa on mukana herkullisia uusia makuja, joilla saadaan vaihtelua ruokapöytään.

Kuluttaja voi valita kaupan lihahyllystä omien arvojensa mukaan ja entistä vastuullisemmin kanaa ja helmikuusta alkaen myös possua. Atria Perhetilan -tuotteiden pakkaukset kertovat lihan alkuperän lisäksi myös sen, miten eettisesti liha on tuotettu. Miten kanat ja possut on hoidettu niin hyvin, että eläimet eivät missään elämänsä vaiheessa ole saaneet antibiootteja.

Tiia: Sain tuotteita maisteluun ja kommentoin niitä ja annan ideoita alempana.

Atrian ensimmäiset antibioottivapaat porsaanlihatuotteet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atria Perhetilan Viljaporsaan Ohut Naturell Fileepihvi 240 g
Atria Perhetilan 235 g Viljaporsaan Fileepihvi Pippuri

Atria toi syksyllä 2017 markkinoille antibioottivapaan kanan ja nyt kauppoihin tulee täysin ilman antibiootteja kasvatettua possua. Tämän kertoo Atria Perhetila -possunlihapakkauksien ”Antibioottivapaa -kasvatettu ilman antibiootteja” -merkintä.

Vähärasvaista ja mureaa possua sopivan ohueksi viipaloituna. Maustamaton pakkaus sisältää kaksi ohueksi nuijittua pihviä ja maustetussa vaihtoehdossa on kaksi pihviä miedosti pippuroituna. Laadukasta suomalaista porsaanlihaa Atrian Perhetiloilta.

 

Tiia:Tomaattipohjaiset marninadit sopivat hyvin possulle. Nämä ohuet leikkeet voi myös täyttää esim. luumuilla ja aprikooseilla, kääriä rullalle, paistaa pinta ruskeaksi ja hauduttaa sitten lihaliemessä tunninkin verran. Liha saa tulla todella mureaksi. Haudutusliemeen voi lisätä esim. Valion Crea pippurikermaa. Hyvä, että saadaan syödäksemme antibioottivapaata lihaa!

Erottamaton makupari: nauta ja punaviini

Atria Naudan Punaviinipaisti n. 800 g

Naudan paahtopaistista leikattu paisti. Mausteina on käytetty mm. valkosipulia, mustapippuria, persiljaa, timjamia ja punaviiniä. Atrian punaviinipaisti on upea juhlapöydän herkku, joka valmistuu uunissa tunnissa.’

Tiia: Kokeilemani paisti onnistui todella hyvin. Paistoin pinnat voissa ensin ruskeaksi ja haudutin paistia tunnin verran 150 asteisessa uunissa. Käärin sitten folioon 20 minuutiksi ja leikkasin viipaleiksi. Tarjosin valkosipulisten uuniperunoiden kanssa. Keitin kastikkeen kasvisfondista (Bong) ja Crea yrttikermasta. Todella mureaa ja hyvää lihaa! Kannattaa muistaa, että ylijääneestä paistista leikatut viipaleet ovat leikkeleitä parhaimillaan, salaatteihin sekä leivälle.

Rustiikkikuutiot tulevat

Atria Perhetilan Mehevä Rustiikkikuutio Kanan Fileestä 350 g

Reilunkokoisia rustiikkikuutioita kanan fileestä. Mieto suolaus takaa kuutioiden mureuden ja mehevyyden. Tuotteen lihapitoisuus on 87 %. Kuutiot soveltuvat mainiosti moniin käyttötarkoituksiin, esim. pataruokiin, vartaisiin ja kastikkeisiin. Kokkaaja voi maustaa mielensä mukaan.

Tiia: Yhdyn tiedotteen kuvaukseen mureudesta ja mehevyydestä. Käytin kuutiolihat pataan, johon panin paprikaa, siitakkeita, sipulia ja parsaa. Liemessä oli tomaattia, inkivääriraastetta sekä tilkka kasvisfondia ja kookosmaitoa. Pata hautui melko pitkään, noin 40 minuuttia. Silti liha oli mureaa.

 

 

 

Atria Chicken Green Curry Fileekuutioista 350 g

Helppoa ja herkullista vaihtelua arkipäivien aterioille. Fileekuutiot ovat reilunkokoisia ja pintamaustettuja, niiden lihapitoisuus on 82 %. Kuutioissa on käytetty sopivan tulista maustemixiä: kaffirlimeä, korianteria ja sitruunaruohoa. Kuutiot ovat herkullisia myös tapaksissa, coctailpaloina ja naposteluun.

Tiia: Valmiiksi maustetut nopeuttavat ruoanlaittoa. Tosin omatekoinen marinadi ei ole sekään vaikeatekoinen ja ehtii vaikuttaa jo puolelssa tunnissa.

 

Nopeasti valmista minuuttisuikaleista

Atria Minuuttisuikale Kanan Fileestä 350 g

Nopeasti valmistuva ja monikäyttöinen uutuus tortilloihin, pitsoihin kastikkeisiin ja keittoihin. Minuuttisuikaleen lihapitoisuus on 87 %. Pakkauksesta löytyy herkullisia reseptivinkkejä.

Tiia: Käytin suikaleet kanakeittoon. Liemessä purjoa ja parsakaalia, siitakkeita, kanafondia ja kookosmaitoa. Suikaleet paistoin rapeaksi ennen liemeen lisäämistä. Keitto kannattaa maustaa tuliseksi chilillä, inkiväärillä ja korianterilla, jos niistä pitää. Myös tabascoa voi lisätä valmiiseen keittoon, jos potku ei tunnu riiittävän.

Kaksi Atria Vuolu-uutuutta täynnä makua

Atria Vuolu Porsas Sweet’n Smoke 200 g sisältää kokolihasta vuoltuja mehukkaita viipaleita, joissa lempeä savunmaku makealla twistillä. Atria Vuolut soveltuvat leivän päälle, salaatteihin, pizzoihin, pastoihin ja munakkaisiin. Yhdessä rasiassa 42 g proteiinia.

Atria Vuolu Kana Fajitas 200 g sisältää kokolihasta vuoltuja mehukkaita paloja, joiden maussa pirteää hedelmäisyyttä ja lempeää tulisuutta. Vuoluviipaleet maistuvat leivän päällä, salaateissa, pizzoissa, pastoissa ja munakkaissa. Yhdessä rasiassa 50 g proteiinia.

Tiia: Vuolupossu myös hyvän makuinen. Mukavan kokoiset palat sopivat hyvin salaateissa käytettäväksi.

 

Paremman mielen makkaroissa kotimainen liha ja kasvikset yhdessä 

Atria Lihaisa Porkkanalenkki 400 g on lenkkimakkaraakotimaisesta lihasta ja porkkanasta. Porkkanalenkki sisältää lihaa64 % ja porkkanaa 20 %. Lenkki on lisäaineeton, ei lisättyä fosfaattia eikä nitriittiä. Kaksiosainen pakkaus lisää helppokäyttöisyyttä.

Tiia: Näitä kasviksilla höystettyjä tuotteita ensin vähän epäilin. Poistin lenkistä kuoren, leikkasin viipaleiksi ja paahdoin kuumassa uunissa pinnalta rapeaksi. Tarjosin sinapin sijasta makealla sweet chili sauce-kastikkeella maustettua ranskankermaa. Hyvältä maistui koko kotiraadin mielestä!

Atria Rehti Juuresnakki 280 g on sileärakenteinen nakki kotimaisesta lihasta ja juureksista. Se sisältää lihaa 67 % sekä perunaa, porkkanaa ja lanttua yhteensä 20 %. Tuote on lisäaineeton, ei lisättyä fosfaattia eikä nitriittiä. Kohderyhmänä erityisesti pienten lasten perheet.

Yhden hengen ateriat yhä suositumpia

Atria Heat & Eat Caribbean Chicken with Jambalaya Sauce and Rice 350 g

Tulinen karibialaisen makumaailman kana-ateria, joka sisältää broilerin reisilihaa, jambalaya-kastiketta, paprikaa, valkosipulinversoja ja riisiä. Pakkaus on helppo ottaa mukaan, mukana myös haarukka.

Tiia: Nämä valmistuotteet ovat mainioita pitää varalla kotona ja ottaa työpaikkaevääksi.

 

Atria Heat & Eat Mexican Bean Pot with Rice 350 g

Suositun Heat & Eat -tuoteperheen tulokas, joka maistuu myös vegaaneille. Rento ja mausteinen papupata meksikolaiseen tapaan sisältää tomaattista papukastiketta, maissia, paprikaa ja riisiä. Se on helppo ottaa mukaan, pakkauksessa mukana haarukka.

Helposti valmistuvat röstit kiireiseen arkeen

Atria Juuresrösti 240 g

Perinteinen kasvisröstipihvi sisältää porkkanaa, perunaa, sipulia, palsternakkaa ja lehtikaalia, lähes 90 % juureksia. Juuresröstin makuun tuo täyteläisyyttä Juustoportin laktoositon kermajuusto.

Atria Maissirösti 240 g

Maissista valmistettu röstipihvi, jossa maissia 64 %. Maissirösti soveltuu lisukkeeksi tai sellaisenaan. Grillikauden suosikkivihannes ympärivuotiseen käyttöön.

Tiia: Juuresröstit sopivat hyvin myös kasvishampurilaisten täytteeksi! Kannattaa paistaa uunissa tai pannulla pinnalta rapeiksi.

Vegaaninen ”lihis”

Atria Kasvistasku Kaurakuorella 200 g

Kasvistasku on vegaaninen, eikä se sisällä eläinperäisiä ainesosia. Herkullisen kaurakuoren sisällä porkkanaa, pinaattia, sipulia ja ohraa, kasvisten osuus 20 %. Se on laadukas kasvisvaihtoehto välipalaksi, maistuu sellaisenaan tai eri tavoin täytettynä.

Tiia: Lämmitin kasvistaskut kuumassa uunissa pinnalta rapeaksi. Leikkasin kuutioiksi ja tarjosin tikkupaloina sweet-chili-sauce-kastikkeen kanssa. Taikina oli hyvän makuinen. Kaura maistuu selvästi. Kukaan ei estä halkaisemasta ja täyttämästä noilla porkkananakeilla. :)

Lisätietoja


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti