Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 3. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Banaanikakkua viikonlopuksi

Jos banaaneja jää yli, ja ne tuppaavat kypsymään liikaa, leipaise viikonlopuksi perinteinen kahvikakku. Kakun maku vain paranee päivien saatossa. Voit halutessasi kostuttaa kakun liköörillä.






Banaanikakku

3 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 kypsää banaania survottuna
200 g voita sulatettuna

(kostutukseen halutessa banaani-, tai mantelilikööriä)

Pane uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vaahdota (mieluiten huoneenlämpöiset) kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on vaaleaa, eikä kananmuna enää erotu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita jauhot munavaahtoon vatkaimella. Lisää joukkoon survotut banaanit ja viimeksi sulatettu voi. Jos seos vaikuttaa kovin löysältä, lisää vielä 1 dl venhäjauhoja. Kaada taikina voideltuun metallivuokaan, tai silikonivuokaan ja paista 180 asteessa 50-60 minuuttia.

Pssst! Äitini kostutti banaankikakun pinnan tilkalla banaanilikööriä. Jätä likööri pois, jos tarjoilet kakkua lapsille. Voit viimeistellä kakun halutessasi tomusokerikuorrutuksella.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti