Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 12. 2016 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Blinejä Strömsön tapaan

Talvi on blinien ja kalanmädin aikaa. Kutsu ystävät uudenvuodenaattona tai jonakin talvisena viikonloppuna nauttimaan kuuman höyryävistä blineistä ja lisäkkeistä.

Kata tunnelmallinen kynttiläillallinen. Paista blinit itse, tai hanki ne lämmitystä vaille valmiina kaupasta. Valmiiksi paistettuja blinejä myyvät ainakin Helsingin seudulla hallit ja Stockmann Herkku.

Tämä postaus on parin vuoden takaa, mutta aihe taas ajankohtainen. Vaihtoehtoisesti voit paistaa ohuita lettumaisia blinejä, kuten Venäjällä on tapana, tai blinipannarin, jonka ohjeen löydät myös Umamista.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopivat paitsi mädit, sipuli ja smetana, myös sienisalaatti ja graavista tai kylmäsavustetuista lohikuutioista ranskankerman ja tillin kanssa valmistettu seos. Kaupan muhkeat blinit, kuten kuvassa, ovat niin isoja, että yksi syöjää kohti riittää alkuruoaksi. Kustannuksia voi helpottaa, jos blinijuhlat järjestää nyyttikesteinä, ja jokainen tuo jotakin lisäkettä tai viiniä tullessaan. Isommalle porukalle voi kimpassa ostaa vaikka magnum-pullon samppanjaa. Juttu Mumm Gordon Rouge-samppanjasta myös Umamissa.

Blinit Strömsön tapaan

4 hengelle

10 g hiivaa
2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa
1 1/2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kermaviiliä
1 munankeltuainen
1 maustemitta suolaa
1 munanvalkuainen
hieman voita

Murenna hiiva maitoon. Lisää jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna sen nousta vähintään puoli tuntia. Vatkaa sillä aikaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita se varovasti taikinaan. Paista blinit pienessä määrässä voita lettupannulla. Lue lisää täältä.

Umamin sivuilta löydät muitakin bliniohjeita täältä ja täältä.

Alkon sivuilta löydät hyvät juomavinkit blineille.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti