Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 6. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Feta-kesäkurpitsapiiras

Tähän mainioon kesäkurpitsapiiraaseen ei tarvita monia raaka-aineita. Yleensä ainakin osa näistä on jo valmiiksi jääkapissa. Itse pidän vierastarjottavien varalle pakastimessa piiraspohjia ja voitaikinaa. Niistä loihtii nopeasti tarjottavaa niin iltateelle kuin kahvipöytään tai pikkunälkään salaatin kera.

Jos suurempi joukko on tulossa, leivo koko voitaikina uunipannulle. Lisää silloin myös täytteiden määrää. Käytä valkosipulia ja yrttejä maun mukaan.







Feta-kesäkurpitsapiiras

3 levyä pakastettua lehtivoitaikinaa
noin 100 g Feta-juustoa
2-3 rkl turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä tai ranskankermaa)
1-2 valkosipulinkynttä
hakattua tuoretta persiljaa tai mieleistäsi tuoreyrttiä
1 pieni kesäkurpitsa
mustapippuria myllystä
1-2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Sulata voitaikinalevyt ja kauli ne yhteen piirasvuoan kokoiseksi pyöryläksi leivinpaperin päällä. Siirrä taikina vuokaan ja painele sitä myös reunoille. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Raasta Feta-juusto ja ohenna tahnamaiseksi jogurtilla. Hienonna joukkoon valkosipuli ja persilja. Levitä seos taikinan päälle tasaisesti. Leikkaa kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuita renkaita ja asettele vuokaan. Mausta pippurilla ja ripottele päälle parmesaanijuusto. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä teen kanssa, kahvipöydän suolaisena tai pikkulämpimänä salaatin kanssa.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti