Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 7. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Feta-pinaattipiiraat

Feta-juusto ja pinaatti sopivat loistavasti yhteen. Vieraita oli tulossa ja päätinkin tehdä ison piiraan sijasta jokaiselle alkuruoaksi oman pienen piiraan tartalettivuokiin. Pienet tartaletit sopivat hyvin myös kahvipöydissä, brunssilla tai piknikillä tarjottaviksi.













Feta-pinaattipiiraat

1 paketti valmista ruispiirastaikinaa

Täyte

200-300 g tuoretta pinaattia
(tai pakastettuja pinaattikuutioita)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 dl kevytkermaa
100 g Feta-juustoa kuutioina
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
(muskottipähkinää)

Kastike

chiliketsuppia
vettä

Lisäkkeet

maun mukaan, salaatinlehtiä, oliiveja, pinjansiemeniä, Feta-kuutioita jne.

Sulata piirastaikina. Ryöppää pinaatinlehtiä pari kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele heti keittämisen jälkeen kylmän veden alla. Purista vesi pois ja hienonna pinaatti mahdollisimman pieneksi. (Pakastepinaatin voit käyttää suoraan pakkauksesta ja sulattaa pannulla.) Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi kuutioiksi ja kuullota öjyssä. Lisää pinaattisilppu ( tai kuutiot) ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää joukkoon kerma ja kääntele lopuksi joukkoon valutetut Fetajuustokuutiot. Kiehauta sakeaksi muhennokseksi. Leikkaa sulaneesta taikinasta paloja (noin 4 cm x 2 cm) ja painele voideltujen pienten piirasvuokien tai tartalettivuokien pohjalle. Taikinapohja saa olla melko ohut (1 cm). Levitä pohjille täyteseosta ja paista piiraita 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hieman, irrota piiraat vuoasta ja tarjoa oliivien ja chilikastikkeen kanssa. Käytin valmista chiliketsuppia, jonka ohensin hieman vedellä. Jos Feta-pinaattiseosta jää yli, tarjoa sitä perunoiden ja kalan lisäkkeenä. Jos paistat tartaletit edellisenä päivänä, lämmitä niitä hieman ennen tarjoilua, jotta niiden maku olisi parhaimmillaan.

Voit toki valmistaa piiraan myös yhteen isompaan 24-26 cm:n vuokaan ja leikata annoksiin kolmioiksi. Tai leipoa suorakaiteen muotoiseksi ja leikata pieniksi neliön tai kolmion muotoisiksi coctail-paloiksi. Feta-pinaattipiiras on hyvin monikäyttöinen leivonnainen.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti