Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 11. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Fettuccinea purjo-kylmäsavulohikastikkeessa

Italialainen keittiö kuuluu monen lempikeittiöihin. Pastaruoat ovat herkullisia ja täyttäviä. Kastikkeesta saa kermaisen pehmeän myös ilman ylimääräisiä kaloreita ja kermaa.

Purjo hautuu öljyssä pehmeäksi ja makeaksi. Tilkka viiniä tuo hapokkuutta kastikkeeseen ja tilkka kalalientä syventää sitä. Soijakerma on hieman makea maultaan, se korostaa purjon makeutta ja sakenee keitettäessä kuten tavallinen kerma. Kylmäsavukirjolohi tuo vastakohdaksi suolaisuutta. Tämä on helppo pastaruokaohje, sopiva niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Valmistukseen ei kulu aikaa puolta tuntia enempää. Voit valmistaa kastikkeen muillekin pastalaaduille, spagetille, tagliatellelle, pennepastalle jne. Tuorepastan kanssa kastike olisi aivan erityisen hyvää ja juhlavaa. Raikkaan makuinen italialainen valkoviini sopii hyvin kumppaniksi.

raaka-aineet.s

Fettuccinea ja purjo-kylmäsavulohikastike

2-3 kierrerullaa fettuccinea yhteen annokseen
vettä
suolaa

Kastike

1 purjo
1 valkosipulinkynsi
100 g kylmäsavukirjolohta
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippria
1/2 dl valkoviiniä
2 rkl kalafondia
2 dl soijakermaa
persiljaa

Pane vesi kiehumaan pastaa varten. Munafettuccine kypsyy 8 minuutissa. Huuhdo purjo huolellisesti. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi kirjolohi. Kuullota purjoviipaleet ja valkosipulisilppu öljyssä kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kaada joukkoon viini ja fondi. Kiehauta ja kaada joukkoon soijakerma. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Lisää lohikuutiot kastikkeeseen lämpenemään. Valuta pasta siivilässä. Tarjoa annoksina tai kääntele kastikke isommalle porukalle valmiiksi pastan joukkoon. Koristele hakatulla persiljalla.

Umamia elämääsi!


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti