Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 5. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Valio Oy Ei kommentteja Ajankohtaista Ruoka ja juoma

Funktionaaliset Evolus tuotteet

Kohonnut verenpaine on ikävä vaiva, joka pitää hoitaa. Lievästi koholla olevaa painetta kannattaa yrittää alentaa ensin omin konstein tarkastamalla omat elintapansa.
Jo pienikin painonpudotus, liikunnan lisääminen ja vaikka riittävä uni auttavat.

Paha stressi kohottaa myös verenpainetta. Jos stressiä on, kannattaa sen syyt selvittää ja yrittää rentoutua. Ihmismieli toimii parantajana kun sille annetaan mahdollisuus. Olisiko vaikka omassa suhtautumisessa parantamisen varaa?

Ruokatuotteiden valmistajat ovat tulleet avuksi. Evolus tuotteiden on todettu auttavan verenpaineen hallitsemisessa. Ravintoon tuleekin kiinnittää huomiota ja karsia siitä turha suola ja raskaasti sulavat ruoat pois. Tuoremehut esim. porkkana- ja tomaattimehu auttavat. Ruokavaliossa kannattaa suosia porkkanaa, selleriä, parsakaalia, parsaa ja omenoita. Tupakoinnin ja liiallisen alkoholinkäytön vaikutus verenpaineeseen onkin jo kaikilla tiedossa.

Valion uusi Evolus levite

Valio Evolus 2-teho levitteellä tehty kliininen tutkimus kasvattaa näyttöä Evolus 2-teho tuotteiden verenpainetta hallitsevasta ja kolesterolia alentavasta vaikutuksesta. Viidestä Valion tekemästä kliinisestä Evolus tutkimuksesta on tehty myös meta-analyysi, joka osoittaa tuotteiden sisältävien bioaktiivisten peptidien auttavan hallitsemaan verenpainetta.

Levitetutkimuksen tulokset julkaisi Journal of Functional Foods-lehti ja meta-analyysin tulokset Suomen Lääkärilehti. Meta-analyysi tarkoittaa tilastollisin menetelmin tehtyä johtopäätöstä usean eri tutkimuksen tuloksista.

Valinta terveyden puolesta

Valio Evolus 2-teho levitteen 20 gramman (= noin 4 teelusikallista) päivittäinen käyttö alensi tutkittujen koehenkilöiden systolista verenpainetta 5.8 mmHg enemmän ja diastolista verenpainetta 0.7 mmHg enemmän kuin lumeryhmässä. Myös kokonaiskolesteroli ja haitallinen LDL-kolesteroli laskivat merkitsevästi.

Tutkimukseen osallistui 62 henkilöä, joilla oli kohonnut verenpaine. Tutkimus toteutettiin kaksoissokkotutkimuksena, jossa henkilöt jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmä nautti lumelevitettä ja toinen ryhmä Valio Evolus 2-teho levitettä 10 viikon ajan.

Pienikin verenpaineen ja LDL-kolesterolin lasku vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Valio Evolus 2-teho tuotteilla voidaan vähentää näitä kahta tärkeää riskitekijää osana terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa.

Meta-analyysi vahvisti verenpainevaikutuksen toimivan

Suomen Lääkärilehdessä julkaistu meta-analyysi osoitti, että pitkäkestoisessa, useiden viikkojen käytössä maitovalmisteilla, jotka sisältävät bioaktiivisia peptidejä, todetaan edullinen vaikutus verenpaineeseen ja verenpaineen laskua voidaan pitää kliinisesti merkityksellisenä. Meta-analyysissä oli mukana viisi tutkimusta, joissa nautittiin bioaktiivisia peptidejä sisältäviä maitojuomia.

Valio Evolus 2-teho tuotteiden verenpainevaikutuksen katsotaan perustuvan niiden sisältämiin, maidon proteiineista pilkkoutuviin peptideihin.

Lisätietoja Evolus tuotteista:
www.valio.fi


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti