Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 9. 2014 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Glögiaika tuoksuu laventelilta

Ruotsalaista Blossa-glögiä valmisetaan yli sata vuotta vanhalla reseptillä. Se on peräisin viinikauppias J.D. Grönstedtiltä Tukholman vahnastakaupungista. Resepti on pysynyt samana siitä lähtien, kun Vin&Spirit aloitti juoman valmistuksen vuonna 1917.

Kaikki tuoteperheen juomat perustuvat samaan perusreseptiin. Mausteena ovat kardemumma, inkivääri ja neilikka. Mausteiden jauhaminen ja valmistelut vievät aikaa peräti 4 kk!

Joka vuosi keksitään kuitenkin jotain uutta makua. Tänä vuonna Blossa glögin valmistus on saanut vaikutteita Provencen sinililana hehkuvista laventelipelloista. Laventelin tuoksu on hento, mutta selvästi aistittavissa.

 

Blossa 14 on valmistettu kuivaan, erittäin hapokkaaseen ranskalaiseen valkoviiniin, johon on yhdistetty modernia espanjalaista Muscat-viiniä.

Glögi nautitaan huoneenlämpöisenä.
Hinta Alkossa 13,98
Alkoholipitoisuus 15 %

Blossa_bib_2L

 

Suosittua Blossa vinglögiä saa nyt myös hanapakkauksessa.
Hinta Alkossa 18,89
Alkoholipitoisuus 10 %

Glögiä voi lämmittää perinteisen glögin tapaan, mutta nauttia myös huoneenlämpöisenä.

Viini on lämpimän mausteinen, mutta ei väkevä, joten maistelu huoneenlämpöisenäkin onnistuu. Itse ajattelin käyttää sitä esim. jouluisen glögisillin marinointiliemessä. Glögissä voi hauduttaa omenaa ja päärynää vaikka pikkujouluporsaan kaveriksi.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti