Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 8. 2008 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Timo Viljakainen Ei kommentteja Ajankohtaista Ruoka ja juoma

Havis – kolme kalaravintolaa

Havis, Havis Kitchen ja Havis Terrace tarjoavat mahtavia kala- ja äyriäisherkkuja samassa osoitteessa. Ruokalista on yhteinen, mutta ruokailutilan voi valita tunnelman ja seurueen toiveiden mukaan. Pääraaka-aineena on tuore kotimainen kala. Skandinavian maista tuodaan lisäksi mm. silokampelaa ja äyriäisiä. Juuri nyt kannattaa herkutella myös ravuilla. Niitä Havis tarjoaa niin aterian alkupalaksi kuin kokonaiseksi ateriaksi.

Havis on sisustettu juhlavaksi. Restauroinnissa löytyneet upeat kattomaalaukset ja kauppa-alusten kuvat luovat upeat merelliset puitteet yhtä hyvin liikelounaille kuin perhejuhliin. Valkoiset pellavaliinat ja hopeiset aterimet lisäävät juhlatunnelmaa. Viinilista on hulppea. Samppanjaakin on tarjolla peräti 8 eri laatua.

Havis Kitchenissä aterioidaan rennommin. Suuren ikkunan takaa on mielenkiintoista katsella huippukokkien veitsen heilutusta ja ammattitaitoista työtä.

Havis Terrace puolella on avaruutta ja katto korkealla. Siellä tarkenee ja pysyy kuivana sateellakin. Sinne voi sujahtaa vaikka suoraan porttikäytävästä.

Kaikkia Havis ravintoloita yhdistää raaka-aineiden korkea laatu ja hyvä palvelu. Keittiömestari Jarmo Vähä-Savon valvonnassa kotimainen kala sekä äyriäiset muuttuvat herkkuaterioiksi. Loppukesän suosituimpia annoksia on mm. savustettu nieriä ja kantarellimuhennos. Myös tuore hummeri ja risotto maistuvat äyriäisruoista pitäville. Keittiömestari Jarmo Vähä-Savon esittelyn löydät sivulta http://umami.fi/2008/06/kesaiset-ruoat-ja-viinit-maisteltavina/.

Kaikki kolme Havis ravintolaa sijaitsevat vanhaa kauppahallia vastapäätä. Muhkeat kukkaruukut reunustavat sisäänkäyntiä. Osoite Eteläranta 16, 00130 Helsinki puh. (09) 612 85800.

Lisätietoja sekä ruoka- ja viinilistat löydät osoitteesta www.royalravintolat.com/havis.

kuva Tiia Koskimies


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti