Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 10. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Unilever 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Hei me leivotaan! kampanjan syyssatoa

Syksyllä kokoonnutaan tunnelmallisiin illanistujaisiin nauttimaan herkullisista leivonnaisista ja rattoisasta seurasta. Hei me leivotaan! -kampanjan kumppani, Unilever, opastaa valmistamaan herukkaisen juustokakun – melkein kuin kädestä pitäen.

Makean juustokakun vastapainoksi herkutellaan tomaattisilla sämpylöillä, jotka ovat monia suolaisia piirakoita kevyempää tarjottavaa.

Herukkainen juustokakku

12 annosta
1. Vaihe

Keksipohja
200 g keksejä ja/tai piparkakkuja
100 g Flora Leivontamargariinia
1/2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva, fariinisokeri ja kaneli.

2. Vaihe
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksipohja kädellä napakasti vuoan pohjalle.

3. Vaihe

Täyte 1

2 1/2 dl Flora Vispiä
400 g Crème Bonjour Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl tomusokeria
2 rkl vanilliinisokeria

Vaahdota Flora Vispi, vatkaa joukkoon Crème Bonjour, tomusokeri ja vanilliinisokeri.

4. Vaihe

Täyte 2

3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Purista kylmässä vedessä liotetut (vähintään 5 min) liivatelehdet ja sulata kuumaan sitruunamehuun.

5. Vaihe

Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

6. Vaihe

Kaada täyte vuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.

7. Vaihe

Kakun kuorrutus/kiille

2 dl mustaherukkamehua
1 dl hyytelösokeria
7-8 dl viinimarjoja

Sekoita hyytelösokeri kiehuvaan mehuun, kiehauta ja jäähdytä hetki.

8. Vaihe

Levitä marjat juustokakun päälle ja kaada/lusikoi päälle hyytelösokeriliemi. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.

9. Vaihe
Irrota kakku vuoan reunoilta veitseä apuna käyttäen. Avaa vuoka ja siirrä kakku tarjoiluastiaan.

unilever_tomaattiset_sampylat

Tomaattiset sämpylät

24 annosta

50 g hiivaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl sokeria
2 tl oreganoa
3 rkl tomaattipyreetä
140 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
11 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Flora Culinessea

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, oregano ja tomaattipyree ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa valutetut aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Lisää jauhot (10-12 dl) vähän kerrallaan ja Flora Culinesse ennen viimeistä jauhoerää. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota niitä vielä liinan alla. Paista 200 °C:n lämpötilassa 10-15 minuuttia.

Tiedot välitti
www.promode.fi


Aiheet: , , , , ,

2 kommenttia

  1. Molemmat ohjeet suorastaan

    Molemmat ohjeet suorastaan maistuvat suussa, mutta ehkä kuitenkin pitäydyn vain sämpylöissä – helpompaa! Kuivatut tomaatit tuovat varmasti pikantin makulisäyksen..-

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Laura

    9. 10. 2009 14.54

  2. Mä oon aina

    Mä oon aina jotenkin karttanut noit Flora tuotteita, joskus vuosien takaa joku karmea makuelämys. Mut onko noi siis hyvän makuisia? Käykö flora ruoka paremmin ruokiin makunsa puolesta kuin ruokakerma 5% ? Ohjeet näyttävät kyllä maukkailta.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    tinttinen

    15. 10. 2009 9.26

Kirjoita kommentti