Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 10. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Helppo juurespiiras

Tämä piirakka syntyy nopeasti kaupan valmiista aineksista; suolaisesta piiraspohjasta, juuressuikalesekoituksesta sekä pakastepinaatista ja fetajuustosta.

Helppo juurespiiras

350 g valmista suolaisen piirakan taikinaa pyöreään vuokaan
180 g:n pussi juuressekoitusta (pakaste)
150 g pakastepinaattia
2 dl kolmen juuston kermaa (Crea)
1 kananmuna
fetajuustoa muruina tai kuutioina noin 1 dl

Sulata ja valuta pinaatti. Sulata taikina ja levitä se leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan. Esipaista 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita valutettu, hienoksi hakattu pinaatti ja juurekset keskenään ja levittele taikinalle. Sekoita keskenään kerma ja muna ja kaada vihannesten päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle vielä fetajuusto. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Käännä termostaatti alalämmölle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta myös pohja paistuu hyvin. Tarjoa haaleana salaatin kanssa.

Pakastimessa kannattaa aina olla erilaisia piirastarpeita valmiina. Valion Crea kermat säilyvät avaamattomina myös tosi pitkään.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti