Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 6. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Helppo silakkaherkku – Boquerones

Silakoista saa helposti tapastarjottavia. Kokeilepa niitä vaihteeksi espanjalaistyylisesti valmistettuna

Boquerones ovat sardiineja, joista Espanjassa valmistetaan tapas-paloja. Helppo herkku valmistuu yhtä hyvin silakoista ja miksei vaikka muikuista.

Espanjassa tapaksia syödään lounasaikaan. Baarit täyttyvät keskipäivän aikaan työssä käyvistä, jotka poikkeavat haukkaamaan pientä purtavaa. Täytyy huomioida, että hyvässä tapaspaikassa ei tarjoilla pelkkiä leipiä. Kaikki tarjottavat on valmistettu itse alusta alkaen, ei säilykepurkkeja availlen. Ruokailijat valitsevat laajoista valikoimista ensin kalaa ja äyriäisä ja kasvistapaksia. Lihatapaksiakin on tarjolla. Tietysti juustoa ja Iberico kinkkua. Pahimpaan nälkään tarjoillaan lisäksi esim. kulhollinen risottoa.

Kokeilepa näitä silakoita vaikka juhannustarjoiluina.

Boquerones suomalaisittain

500 g silakkafileitä

Marinadi

2 dl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
2 suolaa
rosépippureita
(persiljaa)

Vedä silakan fileet irti nahkasta. Sekoita marinadin aineet keskenään ja upota kalat siihen. Kala kypsyy syötäväksi jo parissa tunnissa, mutta voit hyvin marinoida niitä seuraavaan päivään. Valmiit silakat säilyvät kylmässä 2-3 päivää. Koristele pippureilla ja halutessasi hakatulla persiljalla. Tarjoa hyvän maalaisleivän kanssa.

Pssst!
Espanjassa kumppaniksi tarjottaisiin kuivaa fino sherryä.

 

Helpointa silakkafileiden irrottaminen on pakastetuista silakkafileistä. Anna kalojen hieman sulaa ja vedä sitten fileet irti nahkasta.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti