Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 10. 2016 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Hirvi-suppilovahveropiiras

Olin vähäksi aikaa unohtanut, miten helppoa ja käytännöllistä ruokaa meheväksi paistettu piiras on.

Kaupasta saa valmiina hyviä piiraspohjia. Ruistaikinaan leivottuja, vaaleita ja tietysti lehtitaikinoita. Ne ovat varsin käteviä käytössä ja niitä kannattaa pitää varalla pakastimessa, jos sellainen on.

Täytteeksi sopivat monemoiset raaka-aineet. Pikaisia iltapaloja olen valmistanut esim. suikaloiduista pakastevihanneksista. Taikina sulatetaan, pinnalle levitetään kohmeiset vihannekset ja pinnalle kaadetaan kosteuttava ja maustava täyte. Esim. kermaviiliä, kananmunaa ja mausteita. Sitten vain piiras 40 minuutiksi uuniin ja pöytään. Oheisen piiraan raaka-aineet sain lahjaksi metsässä viihtyvältä ystävältäni.

Hirvi-suppilovahveropiiras

pakastepiirakkataikina
1/2 kg hirvenjauhelihaa (tai sika-nautajauhelihaa)
1 sipuli
Provencen yrttimaustetta
200 g suppilovahveroita
2 dl kermaviiliä
2-3 kananmunaa
suolaa, pippuria

Sulata taikina ja taputtele se uunivuoan pohjalle. Valmista täyte. Paista liha öljytilkassa muruiksi, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet ja jatka paistamista kunnes raaka-aineet pehmenevät mausta ja jäähdytä. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Sekoita keskenään kermaviili ja munat, mausta ja kaada jauhelihaseoksen pinnalle. Paista piirasta 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Erilaiset juustot tuovat piiraisiin lisämakua. Jos pidät sinihomejuustosta, Feta- tai vuohenjuustosta, käytä sitä tai jotain muuta juustoa raasteena kasvistäytteisten piiraiden maustamiseen. Jos käytät tuoreita vihanneksia, kaaleja, kesäkurpitsaa, perunaa jne. piiraan täytteenä kiehauta ne ensin lähes kypsiksi ennen piirastaikinalle levittämistä ja täytemassan levittämistä.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti