Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 12. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kalapöydän viiniehdotukset

Kauniin punertavat ja hedelmäiset roseviinit ovat yhä suositumpia myös Suomessa. Roseet toimivat niin kana-, kalkkuna-, kasvis- ja kalaruokien kanssa tai sellaisenaan nautittuna.

Löydät palkitun Pasqua 11 Minutes Rosé -viinin useista Alkon myymälöistä, tai voit tilata sen Alkon verkkokaupasta haluamaasi myymälään. Tarkista Alkon sivuilta myymäläsaatavuus. Viini on saatavilla kauniissa lahjapakkauksessa jouluun saakka.

Hinta Alkossa 15,29 €

Pasqua 11 Minutes Rosé erottuu roseviinien joukosta paitsi laadukkaan makunsa myös erikoisen pullonmuodon sekä etiketin ansiosta. Viinin etiketissä oleva latinankielinen lause Odi et Amo on roomalaisen runoilijan Gaius Valerius Catulluksen kuuluisa teos ja tarkoittaa suomeksi ’vihata ja rakastaa’.

Noin vuonna 50 eKr eläneen Catulluksen lemmen kohde ja runojen aihe oli Lesbia-niminen nainen, jonka kaunis muotokuva heijastuu takaetiketistä viinin läpi etuetiketin keskellä olevaan aukkoon.

Yhdessätoista minuutissa täydellinen väri ja raikkaus

Viinin nimi 11 minutes tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa rypälemehun kanssa käymisprosessin aikana. Yksitoista minuuttia on optimaalinen aika, jossa viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin, jonka tummien rypäleiden kuoret mehulle antavat.

Pasqua 11 Minutes Rosé sopii loistavasti raikkaiden salaattien, sekä kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi. Raikas, tyylikkäästi hapokas, kuiva, moniulotteinen ja marjaisa maku jättää pitkän elegantin ja mineraalisen jälkimaun. Viinissä käytetyt Corvina, Trebbiano di Lugana, Syrah ja Carmenère -rypäleet on viljelty Veneton viinialueella Veronan kaupungin ympäristössä.

 

 

Kata kalapöytään erilaisia makuja

Jouluaterian alkupalaksi katetaan perinteisesti kylmistä ja raikkaista kala- ja äyriäisruoista koostuva kalapöytä. Klassikkoresepteistä ja uusista mauista syntyy herkullinen kokonaisuus, kun tarjolle valitsee erilaisia graavattuja, etikkaisia ja kermaisen täyteläisiä kaloja ja äyriäisiä.

Juhlava graavisiika on tärkeä osa joulupöytää. Perinteinen graavisiika maustetaan roseepippurilla ja tillillä. Arvokas kala ei juuri muuta kaipaa. Valmista raikkaan siian seuralaiseksi täyteläistä skagenröraa, eli katkaraputahnaa sekä kielenvievää mätimoussea.

Kata pöytään lisäksi makean maltaista saaristolaisleipää ja höyryäviä keitettyjä perunoita. Saaristolaisleipä saa makunsa piimästä ja on parhaimmillaan, kun sen antaa tekeytyä muutaman päivän ennen tarjoilua.

Laroche Chardonnay on monikäyttöinen viini, joka sopii erityisesti täyteläisempien kalaruokien, kuten toast skagenin pariksi. Hedelmäisen ja raikkaan tuoksuisessa viinissä on hyvälle kalaviinille ominaisia makuja, kuten hapokkuutta, sitruksisuutta ja mineraalisuutta.

Laroche tulee melko lämpimältä viljelysalueelta Etelä-Ranskasta. Lämpimän ilmaston ansiosta rypäleet kerätään melko myöhään, ja viini saa kypsien hedelmien makua. Täyteläisyyttä ja rakennetta viiniin tuo myös 13 prosentin alkoholipitoisuus.

Hinta Alkossa 10,49 €

Lisätietoja tuotteista sekä reseptisivut:

www.viinimaa.fi

Tuotekuvat Alkon sivuilta.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti