Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 8. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies 3 kommenttia Ruoka ja juoma

Kantarellikakku

Ihana mökkinaapuri toi tullessaan mahtavat kantarellituliaiset. Sain ison vadillisen juuri maasta nousseita napakoita kantarelleja, jotka olivat myös valmiiksi puhdistettuja. Täydellistä!

Muutamat kantarellikastikkeet on jo syöty, joten päätin kokeilla toista reseptiä. Syntyi kantarellikakku. Käytä mahdollisimman paljon luomutuotteita valmistuksessa!

Tämä ohje on viime vuodelta. Sieniaika on taas käsillä, joten se on ajankohtainen. Kakkua voit tarjota myös rapuillallisten lämpimänä ruokana.

Kantarellikakku

Pohja

150 g voita
2 dl ruisjauhoja
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 muna
ripaus suolaa
1 dl hakattua tuoretta lehtipersiljaa ja timjamia

Täyte

2 pientä sipulia varsineen
5-6 pekoniviipaletta
noin 1 l kantarelleja
2 dl kuohukermaa
2 munaa
1 dl mustaleimaraastetta

Nypi ruisjauhot ja osa vehnäjauhoista voin joukkoon. Lisää muna ja mausta taikina suolalla ja yrttisilpulla. Lisää vielä sen verran vehnäjauhoja, että saat käsistä irtoavan napakahkon taikinan. Levitä ja taputtele se pyöreän irtopohjavuoan pohjalle. Painele taikinaa hieman myös vuoan reunoille (2 cm). Valmista täyte. Pilko pekoni ja sipuli hienoksi. Kuullota pannulla. Lisää pienemmiksi paloiksi käsin lohkotut kantarellit. Jätä koristeeksi kauneimmat. Haihduta vesi pois ja lisää kerma. Kaada seos kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat puuhaarukalla. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja kakku kauniin värinen. Paista loput kantarellit kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä rapeiksi ja koristele kakku. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Voit valmistaa kakkua 2 annosta ja paistaa uunipannulla levyksi esim. brunssille tai buffet-pöytään. Kakku maistuu parhaimmalta haaleana.

Pssst! Liotan nykyisin pekonia kylmässä vedessä yön yli, jotta saan siitä liiat suolat pois. Myös tilli sopii kantarellikastikkeen ja muhennosten mausteeksi tosi hyvin.

kantarellit vadilla


Aiheet: , , , , , , ,

3 kommenttia

  1. Arrghh! Niin ihanan

    Arrghh! Niin ihanan näköinen, että myönnän olevani kateellinen, tunnen maun suussani!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Laura

    26. 7. 2011 21.14

  2. Mukava resepti. Voisko

    Mukava resepti. Voisko tämän tehdä myös valmiiseen piirakkapohjaan? Niitähän on monenlaisia.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Mormor

    8. 9. 2013 11.04

  3. Hei Mormor, voit

    Hei Mormor, voit hyvin tehdä tämän piiraan pakastepiirastaikinalla aivan oman valintasi mukaan. Muitakin sieniä voit käyttää täytteeseen.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Mervi Melasniemi

    8. 9. 2013 15.06

Kirjoita kommentti