Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 7. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kantarellikastike

Kantarelli lienee Suomen kerätyin ja parhaiten tunnistetuin sienilajike. Siitä on helppo pitää. Tuoksu ja ulkonäkö ovat viehättävät ja maku lempeä.

Parasta olisi hakea sienet itse ja nauttia samalla suomalaisen metsän lumosta. Itse ”kävin sienessä” Hakaniemen torilla Helsingissä. Moni vihannestiski pursui kerrankin harvinaisen hyväkuntoisia kantarelleja.

Valmistin itselleni yksinkertaisen golflesken lounaan. Mies kiertää kenttää Hangossa.

Kun maut ovat kohdillaan, ei ruokaan monia komponentteja tarvita.


keitettyä Siikli-perunaa
lämminsavustettua lohta
kantarellikastiketta

Kantarellikastike

1 l puhdistettuja kantarelleja
pieni punasipuli hienonnettuna
1 rkl voita
2 tl tomaattipyreetä
1-2 dl kuohukermaa
1/2 dl hakattua tilliä
2 rkl kasvisfondia

Huuhtele ja puhdista sienet. Valuta sienet talospaperin päällä ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Kuullota sienet voissa sipulisilpun kanssa. Lisää joukkoon tomaattipyree. Paista kunnes sienistä irronnut vesi on haihtunut. Lisää kerma sekä tilkka kasvislientä (suolaa ripaus). Keitä, kunnes kastike on muhennosmaista. Voit jättää sen myös löysäksi halutessasi. Lisää tilli. Tarjoa lisäkkeenä vaikka lohelle.

Kastikkeen voi tehdä monella tavalla. Jos ei pidä sipulista, tai sitä ei ole, kuullota sienet ja lisää joukkoon pippurista ruokakermaa sekä hitunen suolaa. Keitä kokoon. Siinä se!


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti