Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 3. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Karpalo-rahkajälkiruoka

Nyt on jo aika alkaa hyödyntää pakastemarjoja. Hyytelösokerin avulla saat niistä nopeasti raikasta tarjottavaa.

Karpalo-rahkajälkiruoka

4 annosta

2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
200 g pussi pakastekarpaloita (tai muita marjoja)
2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa (Valio)
1 dl kermaa vaahdotettuna

Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri vatkaten joukkoon. Lisää joukkoon jäiset karpalot ja anna seoksen jäähtyä. Hyydytä jääkaapissa jonkin aikaa. Vaahdota kerma ja lisää rahkan joukkoon. Kokoa karpalohyytelö ja rahkaseos kerroksittain jälkiruokamaljaan tai laseihin.

Pssst! Jos haluat tehdä karpalorahkaa, jätä ohjeesta pois vesi ja hyytelösokeri. Soseuta karpalot (tai jokin muu marjalajike) sauvasekoittimella. Lisää rahka ja vaahdotettu kerma. Tarkista vielä makeus ja lisää hunajaa tai sokeria makusi mukaan.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti