Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 6. 2020 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kesän ensimmäinen mustikkapiirakka

Itse en vielä ole käynyt mustikassa, mutta Hangon torilta mustikoita pian löytyy. Ahkerat ja siistit thaimaalaiset olivat jo saaneet toripöydilleen niin mustikoita kuin kantarellejakin! Kannatamme heidän ahkeruuttaan kaikin tavoin ja ostamme aina heiltä, kun torilla satumme käymään. Mustikat eivät ihan vielä ole Hankoniemelläkään täysin kypsiä. Mustikalle tyypillinen makeus ja aromi eivät olleet vielä täysin kehittyneet, joten päätin leipoa niistä piirakkaa.

Marjapiirakat ovat helppoja valmistaa. Leivotaan muropohja ja levitetään marjat päälle, siinä se. Tällä kertaa jääkaapista löytyi myös vaniljarahkaa, joten käytin myös sen mehevöittämään täytettä. Aivan mökkini pihassa kasvaa metsämansikoita, joilla viimeistelin valmiin piirakan. Ihanaa tuli!

Käytä luomu-raaka-aineita saatavuuden mukaan.

Mustikka-rahkapiirakka

Pohja
100 voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
4-4 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte
1/2 l mustikoita
1 purkki ( 2 dl) Valion vanilja-, tai sitruunarahkaa
2 munaa
1 tl kanelia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Riko muna kerrallaan voi-sokerivaahtoon ja ripsauta joukkoon jauhoseosta välillä, jotta seos ei juoksetu. Lisää lopuksi kaikki jauhot ja taputtele taikina jauhotetuin käsin piirasvuokaan. Levitä pinnalle mustikat. Vatkaa sekaisin rahka, munat ja kaneli ja kaada seos mustikoiden pinnalle. Paista 180 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes reunat ovat pähkinänruskeat ja piirakka hyytynyt. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja maun ja saatavuuden mukaan. Tarjoa sellaisenaan hyvän kahvin kanssa ja tarjoa halutessasi lisäkkeenä jäätelöä tai kermavaahtoa.

Sama piirasohje sopii muillekin marjoille. Kokeile punaherukkapiirasta samalla ohjeella!

Ihanaa kesänjatkoa,
Tiia


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti