Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 6. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kesärosollia ja paistettua kuhaa

Rosolli on kesällä makuelämys, joka kannattaa kokea. Se sopii myös kesäpöytään, tarjoa sitä lisäkkeenä kalaruokien kanssa tai sellaisenaan hyvän leivän kanssa vaikka lounaaksi.

Tee vaikka reilumpi annos, rosolli maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Voit tarjota rosollin myös kananmunapuolikkailla viimeisteltynä keitettyjen uusien perunoiden ja tillisillin kera, sopii mainiosti vaikka juhannuspöytään. Kevyt vinaigrettekastike käy parhaiten kesärosolliin, se maustaa ainekset raikkaasti.

Kesärosolli

4 annosta

1 nippu punajuuria
1 nippu porkkanoita
2 sipulia
2 hapokasta omenaa
1-2 venäläistä valkosipulisuolakurkkua
suolaa, pippuria
lehtipersiljaa silputtuna
tai rukolaa

Kastike

1 dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
2 tl dijonsinappia
ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria

Keitä punajuuret kypsäksi kuorineen. Jäähdytä, kuori ja kuutioi omaan kulhoonsa. Raaputa porkkanat puhtaaksi ja keitä juuri ja juuri kypsäksi. Kuutioi porkkanat, sipulit, omenat ja kurkut. Sekoita kaikki muut aineet kulhossa paitsi punajuuri. Valmista kastike ja kääntele vihannesten joukkoon. Kääntele punajuurikuutiot ja lehtipersiljasilppu joukkoon juuri ennen tarjoilua tai lisää salaatin päälle rukolanlehtiä.

Tarjoa rosollin kanssa paistettua kuhaa tai muuta kalaa mielesi tai saatavuuden mukaan. Ripottele fileepaloille suolaa ja pyöräytä ne jauhoissa. Sulata pannulla runsaasti voita ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi ja kypsiksi siinä. Tarjoa kalan kanssa sitruunalohkoja, jos haluat.

Pssst! Halutessasi voit korvata venäläiset valkosipulisuolakurkut makeahkoilla maustekurkuilla.

FullSizeRender


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti