Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 5. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kinkkuaatelia suoraan Parmasta

Hakaniemen hallin kauppiaat Roininen Oy:stä tuovat itse maahan huippulaatuisia italialaisia ruokaherkkuja. Omistajat käyvät paikan päällä tuottajien luona tarkistamassa ja maistelemassa kaikki ostamansa tuotteet, jotta varmasti tietävät mitä myyvät.

Tiskissä on runsaasti erilaisia salamimakkaroita ja muita lihaherkkuja. Hyllyt notkuvat laadukkaita, tomaattituotteita, pastaa, oliiviöljyä ja muita italialaisen keittiön kuuluisia tuotteita. Huippulaatuisesta parmankinkusta kuuluisa herkkukauppa oli nyt saanut paikalle käymään parmankinkun tuottajan Pablo Tanaran. Kuva alla.

Parmankinkun tuotanto on noin kahden vuoden prosessi, jossa huolella suolatut kinkut kypsyvät vaihtelevassa joki- ja vuoristoilmassa. Kinkuista otetaan näytteitä säännöllisin välein, joissa tarkistetaan tuoksu, väri ja varmistetaan, että bakteerikanta on juuri oikea ilmakuivaukselle ja etenee kuten lihan kypsyessä kuuluu. Huippukinkkujen laadun määrittelee tarkasti myös se, miten eläimiä ruokitaan ja niitä hoidetaan ennen teurastusta. Kasvatusalue on tarkoin määritelty. Consorzio del Prosciutto di Parma valvoo laadun ja aitouden suojelemista.

Parman kinkkua valmistetaan samalla tavalla kuin 2000 vuotta sitten. Kinkuissa on vain lihaa ja suolaa. Oikeanlaatuinen ilmasto (joki ja vuoristo) hoitavat loput. Parmankinkku on vähäkolesterolinen ja sisältää runsaasti mineraaleja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokonaisesta kinkusta veistetyt paperinohuet viipaleet suorastaan sulavat suussa. On aivan erilaista maistaa vastaleikattua kinkkua kuin alustapakattuja viipaleita, jotka on pakattu ties milloin. Taiten tuotettu parmankinkku tuntuu pehmeältä ja taipuisalta käsissä, sen väri on hento, tuoksu pähkinäinen ja pehmeä. Maistelun jälkeen suuhun leviää hennosti hapan ja aavistuksen makea maku. Suolaisuus ei tunnu juuri lainkaan.. Suosittelen vahvasti käymään hallissa Roinisten myymälässä, maistelemassa huipputuoretta ihanuutta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parsa-aika on nyt parhaimmillaan. Kiehauta valkoiset tai vihreät parsat ja tarjoa lisäkkeenä parmankinkkua. Juuri muuta ei tarvitakaan.

Roinisilta saa myös saksalaisia ja belgialaisia lihaherkkuja.

www.roiniset.fi

 

https://www.facebook.com/RoinisetOy/photos/a.10151924642581093.1073741831.94721001092/10156198851961093/?type=3&theater


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti