Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 5. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Heirol Ei kommentteja Ajankohtaista Ruoka ja juoma

Kotikokkien iloksi uusi silikoninen leivontasarja

Onko sinulla ollut joskus ongelmia leivonnaisten tai ruokien tarttumisesta vuokaan? Minulla ainakin on ollut.
Harmittaa kun muuten hyvin nousseesta kuivakakusta jää kaunis pinta kiinni vuokaan. Silikonivuoat ratkaisevat tämän ongelman. Ne ovat varsin lepruja, joten uudet kädenliikkeet on syytä opetella.

Leivonta voi olla yhteinen harrastus

Leivonta on oivallinen tapa viettää aikaa perheen ja ystävien parissa. HeiRolin uudet, silikoniset leivontavuoat pitävät huolen, että leipomukset kypsyvät vuokiin tarttumatta arjen iloksi ja kesän juhlapöytien kruunaajiksi. Silikoninen leivonta-alusta taas helpottaa taikinan käsittelyä, ja silikoninen patalappu/pannunalunen pitää sormet ja pöydän suojassa kuumilta astioilta. Silikoniset leivontavälineet eivät ruostu tai kolise – ja vievät taitettuina vain vähän säilytystilaa.
heirol_silikoninen_piirakkavuoka

Tarttumatonta pintaa ja taivuteltavaa rakennetta

Silikoniset leivontavuoat helpottavat, leipomukset irtoavat vuoista helposti silikonisen pinnan ja taivuteltavan rakenteen ansiosta.

heirol_silikoninen_leipavuoka

Monikäyttöiset vuoat

Laadukkaan leivontasarjan vuoat – kakkuvuoka, torvivuoka, muffinssivuoka, yksittäiset muffinssikupit, leipävuoka ja piirakkavuoka – soveltuvat käytettäväksi niin uunissa, mikrossa kuin pakastimessakin.

Silikonisissa vuoissa voi valmistaa leivonnaisten lisäksi vaikkapa murekkeita, hyydykkeitä ja jäädykkeitä. Niissä voi myös pakastaa leivonnaisia, sillä leipomukset irtoavat vuoista helposti jäätyneinä. Viileää säilytystä tarvitsevia leivonnaisia voi säilyttää vuoissa jääkaapissa, sillä hajut ja maut eivät tartu vuokiin.

Taikinan käsittelyä helpottaa silikoninen leivonta-alusta, jolla olevat mitta-asteikot ja erikokoiset ympyrät auttavat myös leivonnaisten muotoilussa. Uusi, silikoninen patalappu/pannunalunen taas suojaa sormia ja pöytää kuumilta astioilta leivonnan tuoksinassa.
heirol_silikoninen_kakkuvuoka

Silikoni sopii leivontaan

Silikoni on hyvin kestävä ja joustava materiaali, joka kestää lämpötilojen vaihtelua 40 miinusasteesta 230 plusasteeseen. Silikonivuokia ei tarvitse korppujauhottaa lainkaan, ja niitä tarvitsee voidellakin vain ennen ensimmäistä käyttökertaa ja täysin rasvatonta taikinaa paistettaessa.

 Silikonivuoka ei jälkipaista, joten leivonnaiset voi jättää vuokaan jäähtymään rauhallisin mielin. Koska silikoni jäähtyy nopeasti, samalla vuoalla voi myös paistaa useamman erän leivonnaisia ilman pitkiä jäähdytystaukoja.

Monta hyvää ominaisuutta

Silikoniset leivontavälineet eivät naarmuunnu, väänny, ruostu, kolise tai rikkoonnu pudotessaan. Silikonisten leivontavälineiden peseminen on helppoa, sillä pintaan ei käytännössä jää kiinni juuri mitään. Leivontavälineet vievät vain vähän säilytystilaa – niitä voi säilyttää jopa rullalla.

Ohjeita paistamiseen

– Vuoka huuhdellaan ja kuivataan ennen käyttöä

– Vuoka kannattaa voidella ennen ensimmäistä käyttökertaa, täysin rasvattoman taikinan paistaminen vaatii kevyen rasvauksen

– Vuoka asetetaan uunipellille tai ritilälle ennen täyttämistä

– Vuoan annetaan jäähtyä pari minuuttia paistamisen jälkeen, silloin sitä voi käsitellä turvallisesti

– Muotti kumotaan tarvittaessa tukevalle alustalle tai jäähdytysritilälle ja leivonnainen painetaan varovasti pois

Tuotetietoja esim:
Kakkuvuoka, 26 cm, hinta n. 15,90 €
Leipävuoka, 24 cm, hinta n. 10,90 €
Torvivuoka, 22 cm, hinta n. 15,90 €
Piirakkavuoka, 28 cm, hinta n. 14,90

Maahantuojan ohjeita:

Mantelileipä

3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl valkosipulimurskaa
½ tl suolaa
½ dl ruokaöljyä
1 dl soijajauhoja
6-7 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita joukkoon valkosipulimurska, suola ja ruokaöljy. Alusta taikinaan soijajauhot, vehnäjauhot ja mantelirouhe. Anna taikinan kohota liinan alla kaksikertaiseksi. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat. Pyöritä pötköksi ja nosta se leipävuokaan. Kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kirsikka-suklaamuffinit

12 kpl

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl cocktailkirsikoita
100 g tummaa suklaata

Sekoita kananmunat, sokeri, piimä, juokseva margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet esimerkiksi puuhaarukalla kulhossa. Silppua cocktailkirsikat ja suklaa. Lisää ne varovasti käännellen taikinaan.

Jaa taikina muffinivuoan koloihin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele halutessasi esimerkiksi kermavaahdolla, suklaarouheella ja kirsikoilla.

Lisätietoja:
www.heirol.fi


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti