Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 5. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kuhaa ja villiparsaa

Tässä helppo ja herkullinen kalaruoka-annos. Kokeilepa vaniljasokeria kuhan maustamiseen!

Vihanneskauppias ehdotti kuhan lisäkkeeksi villiparsaa. Se kypsyy pannulla tai vesihauteessa parissa kolmessa minuutissa. Kastikkeeksi valitsin purjokastikkeen, joka kuuluu ehdottomiin lemppareihini ja valmistuu nopeasti sekin. Purjo muuttuu haudutettaessa ihanan pehmeäksi ja makeaksi. Purjokastike sopii myös grillattujen, tai uunissa paahdettujen vihannesten ja juuresten kanssa tarjottavaksi. Tietysti myös uusien perunoiden kanssa! Tähän kastikkeeseen lisäsin vielä jääkaapissa olleen rasiallisen babypinaattia. Viljellyt herkkusienet sopisivat myös.

Kalaa käsitellessäni mietin mausteita. Yleensä käytän vain suolaa ja pippuria, jotta kalan oma maku säilyisi mahdollisimman puhtaana. Nyt sain vision vaniljasokerin yhdistämisestä kuhan makuun. Se sopikin yllättävän hyvin! Kuhapaloista syntyy helposti kotitekoiset kalapuikot. Ne voi silloin pyöräyttää korppujauheessa, tai japanilaisee panko-jauheessa ennen paistamista.

Kuhaa, villiparsaa ja purjokastiketta

noin 200-250 g nahatonta ja ruodotonta kuhaa yhteen annokseen
suolaa, pippuria
2 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen

Kastike
1 purjo
2 dl vettä
1/4 dl kalalientä fondista (Bong)
ripaus suolaa ja sokeria
2 dl Crea yrttikermaa
(rasiallinen pinattia, tai herkkusieniä)

Lisäke
Pieni nippu villiparsaa

Valmista ensin kastike. Leikkaa purjo renkaiksi, paista pehmeäksi voissa ja lisää loput aineet. Keitä, kunnes sakenee. Kypsennä villiparsa pannulla pienessä voimäärässä, tai kiehauta vedessä. Varsiin saa jäädä hieman puruvastusta. Pidä lämppimänä. Leikkaa kuhafileistä ruotorivi pois viillolla, tai pyydä kauppiasta leikkaamaan. Katso, että vatsalihaan ei myöskään ole jäänyt ruotoja. Leikkaa fileet kahtia ja edelleen kahteen palaan. Mausta suolalla, pippurilla ja vaniljasokerilla. Paista voissa kypsäksi. Kokoa annokset.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti